Найсильніша магнітна буря в жовтні 2021: як пережити без фатальних наслідків

19 жовтня 2021, 11:36
Магнітні бурі в жовтні 2021 року приберегли найсильніший удар на другу половину місяця: магнітна буря 19 жовтня 2021 досягне чотирьох балів.
Магнітна буря 19 жовтня 2021 чим вона небезпечна для людини
Магнітна буря 19 жовтня 2021 - чим вона небезпечна для людини / 1zoom.ru

Найсильніша магнітна буря в жовтні 2021 накриє нас 19 жовтня і розтягнеться на кілька днів.

Нинішня магнітна буря досягне піку в чотири бали близько 03:00. Далі збурення на час знизяться - але вже в другій половині вівторка знову підуть вгору.

Ближче до вечора 19 жовтня геомагнітні збурення встановляться на позначці в три бали. А магнітна буря 20 жовтня 2021 та магнітна буря 21 жовтня 2021 будуть вже слабкими: сила збурень не перевищить трьох балів. У цей час ще можливий занепад сил, знижена працездатність і підвищена нервозність – але серйозної реакції на подібні збурення спостерігатися не повинно.

читайте такожЦей фрукт допомагає знизити тиск: лікар пояснив, як не звести користь нанівець

Що ж таке магнітні бурі своїми словами

Геомагнітні бурі – це реакція невидимої оболонки Землі – магнітосфери, вона захищає планету від сонячної радіації – на атаки сонячного вітру, які трапляються після спалахів на Сонці. В цей час магнітна оболонка нашої Землі як би пульсує: то стискається над Землею, то розслабляється.

На такі коливання реагують кровоносні судини людини: капілярний кровотік сповільнюється і провокує кисневе голодування клітин. Звідси і традиційні симптоми магнітних бур:

  • підвищення тиску у людини;
  • головний біль (іноді навіть спостерігаються мігрені);
  • знижуються працездатність та відчуття концентрації;
  • спостерігається фізична та емоційна втома.

Також висока ймовірність загострення хронічних захворювань. Наукова статистика констатує, що в період геомагнітних бур кількість інфарктів зростає на 11%, а інсультів – на 7%.

Що робити під час магнітних бур?

Такі періоди лікарі рекомендують проводити максимально розслаблено: знизити фізичні навантаження і звести стреси до мінімуму. Потрібно якомога більше відпочивати (в першу чергу – висипатися), дихати свіжим повітрям, пити чистої води, заряджатися позитивними емоціями.

Кава, жирна і гостра їжа, алкоголь, важкі фізичні навантаження (особливо кардіовправи) – тимчасово переходять у розділ заборон. При цьому повністю виключати фізичну активність також не можна: її просто варто знизити (наприклад, замінити інтенсивне півгодинне тренування на годинну пішу прогулянку перед сном).

У разі прояву небезпечних симптомів (тахікардія, непритомність, дуже високий тиск) – не варто покладатися на самолікування, а слід звернутися за кваліфікованою медичною допомогою.

Що робити, якщо болить голова при магнітних бурях?

Сильні головні болі при магнітних болях знімаються медикаментами. Однак важливо розуміти, що болезаспокійливі препарати блокують не лише провідники болю, але і всі системи людського організму, що могли б запобігти подальшому болю. В першу чергу це стосується препаратів із кодеїном і кофеїном.

Тому, якщо біль несильний, то корисніше хоча б спробувати зняти його за допомогою релаксуючих методик:

  • випити заспокійливий чай зі шавлії, меліси або м'яти, можна додати у нього лимон і мед;
  • зробити компрес: оптимально чергувати теплі та прохолодні компреси;
  • на віскі, крила носа та шию нанести ментоловий бальзам;
  • щоб переключити больову систему з тих тканин, що болять, можна туго загорнути навколо голови якусь тканину.

Для профілактики головних болів варто додати в свій раціон продукти, де багато магнію: вівсянку, пшеничні висівки, морську капусту тощо.

Нагадаємо, вчені змінили норму артеріального тиску для жінок. Як з'ясували дослідники з Smidt Heart Institute в Сідарс-Синай, нормальний артеріальний тиск у чоловіків вищий, ніж у жінок.

Раніше ми писали про тиск: симптоми, причини та лікування. Гіпертонія зазвичай розвивається протягом декількох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти