Малинова наливка: як готувати на горілці і без горілки в домашніх умовах

Малинова наливка / ua.depositphotos.com

Малинова наливка - що на горілці, що без - приголомшливо смачний, солодкий і приємний напій, який добре вживати в жарку літню пору.

У чому наш народ неабияк набив руку, так це у власноручному виготовленні усіляких алкогольних смаколиків. І ягодою малиною городи українців особливо багаті. Тобто нічого не заважає їм робити приголомшливо смачну і соковиту наливку. Як водиться, є два основні варіанти - малинова наливка без горілки і, відповідно, на горілці (або на самогоні). Розповімо про обидва.

Але спершу над малиною потрібно ретельно попрацювати - перебрати ягоди і залишити виключно хороші, а не зіпсовані ягоди.

Якщо малина сильно забруднена землею, то її спочатку перебирають, а потім ретельно миють невеликими частинами. Пригорщі ягід переміщують в друшляк, а вже його повільно опускають в тазик, сильно наповнений водою.

Якщо в Малині люди знайшли личинки малинових жучків, то все ягоди потрібно акуратно класти в солону воду (в пропорції на літр води – чайну ложку солі). Тримати там від десяти до дюжини хвилин. Потім частина води з личинками потрібно злити, а самі ягоди промити ‒ так, як було описано вище.

Наливка з малини без горілки

Що потрібно:

Рецепт малинової наливки:

Читати такожЯк приготувати солодку наливку з полуниці: поради та рекомендації

Малинова наливка на горілці

Що потрібно:

Рецепт:

Читати такожЯк приготувати смачну вишневу наливку без горілки: поради господиням

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти