Топ-3 найнебезпечніших продуктів для кишечника - відповідь медика

Топ-3 найнебезпечніших продуктів для кишечника / ua.depositphotos.com

Фахівець пояснив, що в певному середовищі вкрай і вкрай добре розмножуються певні і вельми шкідливі для тіла людини види бактерій.

Для того, щоб зберегти в оптимальному стані слизову оболонку кишечника, слід дотримуватися середземноморської дієти і уникати ряду небезпечних продуктів. Про це в коментарі порталу Focus німецький лікар Томас Фрілінг.

У стоп-лист шкідливої для кишечника їжі медик включив цукор. Фахівець пояснив, що в солодкому середовищі добре розмножуються певні види бактерій. Далі в переліку йдуть солоні, копчені та ковбасні вироби.

"Ці продукти знаходяться в списку канцерогенних речовин, тому в принципі не варто їсти більше 500 грамів червоного м'яса на тиждень", — пояснив Фрілінг.

Крім того, він нагадав і про "погані" жири ‒ вони містяться, наприклад, в майонезі, маргарині і свинячому салі.

У той же час фрілінг склав перелік корисної їжі. Перше місце в ньому зайняли боби і овочі — в них містяться баластні речовини (клітковина). Далі йдуть банани, багаті інуліном, джерело ненасичених жирних кислот - риба, фруктові пюре з пектином, а також картопля в мундирі і сірий хліб.

Читати такожВчені розповіли, чому людям під час дієти не можна дивитися зимові фільми

Нагадаємо, раніше людям з підвищеним артеріальним тиском і слабкими судинами лікарі порадили уникати підйому важких гантель або гир.

Дієтолог проекту Natures Aid Дженні Логан назвала овоч, сік якого потрібно пити натщесерце проти високого тиску.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти