Вчені розповіли, чому людям під час дієти не можна дивитися зимові фільми

28 вересня 2021, 08:58оновлено 8 жовтня 2021, 16:48
Дослідники вважають, що такий стан речей пов'язано з виробився в ході еволюції інстинктом, який розвинувся у людей, щоб не голодувати взимку.
Зима
Вчені розповіли, чому людям під час дієти не можна дивитися зимові фільми / ua.depositphotos.com

Дивитися фільми зимової тематики (наприклад, як мультфільм студії Walt Disney"Холодне серце") шкідливо тим людям, які намагається схуднути. Перегляд може викликати тягу до нездорової їжі. До такого висновку прийшли ісландські вчені, повідомляє британське видання DailyMail.

Дослідження, яке провели фахівці університету Рейк'явіка, показало-ті, хто дивився відеоролик, де був зображений засніжений ліс, більше віддавали перевагу калорійній їжі, ніж ті, хто дивився відео з літнім зеленим лісом.

Експерти вважають, що це пов'язано з виробився в ході еволюції інстинктом, який розвинувся у людей, щоб не голодувати взимку. Багато тварин напередодні зими їдять більше, ніж їм потрібно, щоб накопичити жир. Лише тоді вони зможуть вижити при меншій кількості прийомів їжі в холодну пору року.

Крім того, вчені заявили, що деякі корпорації могли ненавмисно отримати вигоду з біологічної реакції споживачів на спеціальні різдвяні реклами. І закликали створювати рекламу, в якій не буде "зимових сигналів".

читайте такожБез дієт і виснажливих тренувань: 5 простих способів спалити більше калорій

Нагадаємо, раніше людям з підвищеним артеріальним тиском і слабкими судинами лікарі порадили уникати підйому важких гантель або гир.

Дієтолог проекту Natures Aid Дженні Логан назвала овоч, сік якого потрібно пити натщесерце проти високого тиску.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти