Білорусь припиняє постачання електроенергії в Україну

17 листопада 2021, 18:24
Можливість подальшого здійснення поставок електроенергії в Україну буде розглядатися білоруською стороною, заявили в Міненергетики.
Електроенергія
Білорусь припиняє постачання електроенергії в Україну / Reuters

Із завтрашнього дня, 18 листопада, Білорусь припиняє постачання електроенергії в Україну. Це передбачає встановлений порядок в рамках контрактних відносин, повідомляє видання БЕЛТА.

"Можливість подальшого здійснення поставок електроенергії в Україну буде розглядатися білоруською стороною з урахуванням технічних можливостей", - повідомили в Міністерстві енергетики Білорусі.

Дефіцит вугілля в Україні

Україна не накопичила достатнього рівня запасів вугілля напередодні старту опалювального сезону. Тому з'являються побоювання, пов'язані з нестачею електроенергії в країні.

відео дня

Заступник міністра енергетики Максим Немчінов раніше заявляв, що в Україні недостатньо запасів вугілля для того, щоб пройти опалювальний сезон. Однак у Києва є мільйонні контракти на поставку вугілля, а відомство сподівається на стабільну роботу атомних електростанцій.

читайте такожБілорусь оголосила Україні демарш і відмовилася від поставок Києву електроенергії-експерт

12 листопада в Міністерстві енергетики розповіли про те, що Київські ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і Харківську ТЕЦ-5 переводять на газ. Подібні заходи повинні допомогти заощадити приблизно 150 тисяч тонн вугілля на місяць.

Згідно з даними держкомпанії Укренерго, в Україні через нестачу вугілля не працюють 60% ТЕС. Потрібне навантаження виробляють тільки 3 блоки з 23 державних електростанцій.

Крім того, за відомостями Міненерго, запаси вугілля на складах українських теплових електростанцій, опустилися нижче позначки 500 тисяч тонн.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти