Безлактозне молоко: Комаровський розповів, чи є користь і кому потрібно його пити

21 січня 2022, 01:29
Безлактозное молоко - це абсолютно звичайне молоко. Єдине, що його відрізняє від класичного продукту - це відсутність лактози.
Комаровський, молоко
Комаровський розповів, чи корисно безлактозне молоко / колаж pixabay.com

Відомий український лікар Євген Комаровський розповів, чим відрізняється безлактозне молоко від звичайного і чи корисно його пити.

За словами медика, безлактозне молоко - це абсолютно нормальне молоко. Єдине, що його відрізняє від класичного продукту - це відсутність лактози.

Комаровський розповів на своєму YouTube-каналі, що безлактозне молоко зроблено для тих, у кого починаються проблеми з травленням після прийому класичного молока. Тим людям, у яких немає непереносимості лактози, краще пити звичайне молоко.

Чому з'являється непереносимість лактози у дорослих

Лікар пояснив, що лактоза міститься в будь-якому молоці ссавців, включаючи людину. Фермент, який відповідає за розщеплення лактози, називається лактаза.

У новонароджених він дуже активний, і ось з віком його стає все менше, тому у дорослих людей з'являється непереносимість лактози.

Для цих людей виробники і роблять безлактозное молоко. Його мінусом можна назвати те, що воно коштує дорожче, ніж звичайне.

"Тому якщо у вас або ваших дітей немає проблем з переносимістю лактози, то краще пити звичайне молоко і не позбавляти себе такого корисного вуглеводу як лактоза", - сказав Комаровський.

Як повідомляв Главред, раніше Євген Комаровський спростував головні міфи про те, що, скільки води потрібно пити на день.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти