Більшість з нас робить ці помилки: варто знати всього 9 правил, щоб макарони не злипалися

7 березня 2023, 21:22
Якщо варити макарони правильно, ця проблема ніколи не виникатиме.
Макароны
Є 9 правил, щоб макарони не злипалися/ ua.depositphotos.com

Насправді досить легко приготувати макарони так, щоб вони не злипалися. Проте багато хто з нас постійно робить одні й ті ж самі помилки і навіть не здогадується про це, і щоразу з подивом питає себе, чому макарони злипаються.

Для того, щоб уникнути цієї проблеми і не наступати на одні й ті ж самі граблі знову і знову, варто знати дев’ять простих правил.

1. Правильна пропорція макаронів, води і солі

На 100 г макаронів варто брати 1 л води і 10 г солі. Проте кількість солі можна змінювати залежно від ваших смакових уподобань. При цьому сіль варто додавати у воду перед макаронами.

відео дня

2. Обирати правильний вид макаронів

Варто брати макарони з твердих сортів пшениці. Ця інформація повинна бути зазначена на упаковці товару.

3. Брати велику каструлю

Макарони варто варити у великій каструлі. Так, на упаковку 450-500 г варто взяти каструлю об’ємом від 4 літрів. Чим більше буде простору у ємності, в якій готується продукт, тим більше шансів, що окремі макаронини не злипнуться.

4. Варити на великому вогні

Вогонь під каструлею краще виставляти на максимум. Воду можна одразу посолити і після цього накрити каструлю кришкою – так вода швидше закипить.

5. Не ламати макарони

Це стосується першочергово спагеті. Не варто розламувати макарони перед варінням. Не хвилюйтеся про те, що частина продукту залишається на поверхні у той час, як низ уже під водою – мине буквально хвилина, як на дно опустяться усі макарони. Варто лише трішки зачекати.

Ламати макарони можна лише у тому випадку, якщо це потрібно згідно з рецептом, або якщо ви варите їх дитині.

6. Кидати лише в кип’яток

Дочекайтеся, коли вода закипить, і лише тоді опускайте у неї макарони. Якщо вода ще холодна або недостатньо добре нагрілася, тоді буде більше шансів, що вони злипнуться.

7. Уважно читайте упаковку

На упаковці завжди вказують, скільки саме часу варити ті чи інші види макаронів. Проте дотримуватися саме цієї вказівки і варити їх до повної готовності варто лише утому випадку, якщо ви варите макарони як гарнір і будете подавати, наприклад, з котлетами. Якщо ж ви будете поливати їх соусом, краще їх приготувати до стану "аль-денте", тобто не доварити 2-3 хвилини до вказаного часу. Тоді вони краще триматимуть свою форму.

8. Не варто промивати

Готові макарони краще не промивати холодною водою, адже тоді у них буде більше шансів злипнутися. Крім цього, вони можуть втратити свій смак.

Краще просто відкинути їх на друшляк, дати стекти воді, а тоді повернути макарони у каструлю і додати до них декілька ложок оливкової або соняшникової олії. Замість олії можна додати невеликий шматочок вершкового масла.

9. Вчасно подавати страву

Макарони краще подавати свіжими і гарячими, поки вони не встигли сильно злипнутися. Якщо вони стоятимуть якийсь час у холодильнику, наприклад, на сніданок, то вони навіть без злипання можуть втратити частину свого смаку.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти