Буде блищати як нова: чим прибрати вапняний наліт на сантехніці

30 листопада 2022, 14:21
Докучливі розводи на трубах і крані можна видалити недорого і швидко.
Вапняний наліт
Чим прибрати вапняний наліт на сантехніці / скріншот YouTube

Вапняні розводи на змішувачах або інших елементах сантехніки у ванній або на кухні не тільки естетичний дефект, але і можлива причина поганої працездатності крана.

З цією проблемою потрібно боротися і затягувати в цьому питанні не можна.

Як прибрати вапняний наліт народними засобами?

Безпечним і екологічно чистим продуктом є господарське мило. Крім антисептичної і косметичної властивостей, володіє очисними здібностями. Є ефективним і, при цьому, доступним засобом.

відео дня

Робочу суміш готують з натертої на тертці великого розміру третини-чверті мила і гарячої води. Рекомендується розводити до рідкої консистенції. Далі, необхідно взяти м'яку губку і витерти забруднення. Залишити в такому вигляді на 30 хвилин, а то й довше. Потім, пройтися губкою по всій поверхні і промити водою. Для більш вираженого ефекту в суміш додають 1-2 ст.л. соди.

Для того, щоб почистити хромовані змішувачі від нальоту вапна і іржавих плям — це дуже ефективний спосіб.

Кухонна сіль

Харчовий продукт, який є безбарвними кристалами. Буквально за кілька хвилин можна знищити вапняний наліт, використовуючи кухонну сіль.

Буде потрібно, всього лише, на вологу губку насипати даний інгредієнт і протерти поверхню сантехнічної деталі. Дуже легко усувається наліт, якому не більше року. Плюс в тому, що не залишається слідів і подряпин.

Сода

Вельми простим і універсальним по застосуванню компонентом для очищення сантехніки є доступна кожному сода. Рецепт простий: підготувати теплу воду, додати кілька десертних ложок соди і рівномірно помішувати до утворення своєрідної сметани.

Використовуючи м'яку ганчірку обробити найбільш забруднені місця. Через 1,5-2 години гарненько змити водою і витерти насухо кухонною ганчіркою.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти