Буде "цвісти і пахнути": які умови ідеальні для поширення цвілі та як цього уникнути

26 січня 2023, 18:31
Позбутися від чорної цвілі не так вже й просто, але дотримуючись простих правил до цього може і справа не дійти.
Цвіль
Цвіль / скріншот YouTube

Чорна цвіль - досить популярна проблема в будинках українців. Вона утворюється як на стінах, так і на стелях. Найчастіше грибок селиться на шпалерах і у вологих приміщеннях.

Позбутися від чорної цвілі не так вже й просто - вона "цвіте і пахне" в прямому сенсі на наших вікнах, гумових ущільнювачах, кутах укосів. На жаль, просто протерши ганчірочкою, тут від проблеми не позбудешся.

Як зробити так, щоб не було цвілі

Облаштовувати нову вентиляційну систему, переклеювати шпалери мулі просто поміняти вікна і зробити по-новому ремонт є можливість не у всіх. В такому випадку можна тільки боротися з наслідками вже за фактом виникнення цвілі.

відео дня

Річ у тому, що цвіль просто обожнює вологу, а сирому приміщенні вона буде рости просто на очах.

Є варіант використовувати таблетки від надмірної вологи і вогкості, вони вбирають зайву вологу в приміщенні і абсорбують її.

Перехід будинку на автономне опалення також може стати причиною появи цвілі. Для того щоб не було цвілі, нормальне співвідношення вологості в повітрі має становити не менше 60%, при наявності хворих на ГРЗ – не менше 70%. Цвіль просто обожнює Вологість в межах 85% - 90%. Тому оптимальною буде вологість повітря в будинку близько 60-75%.

Як прибрати цвіль: народні засоби

Боротися з чорним нальотом на стінах і стелях можна за допомогою столового оцту або перекисом водню. Також можна використовувати сучасний антисептик, який має спеціальний хімічний склад. Він має протимікробну та протигрибкову дію.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти