Буде терпіти, але не завжди: як не можна гладити собаку

7 грудня 2022, 15:21
Хоч собаці ласки можуть і не подобатися, але вона стерпить, щоб не образити господаря.
Пес
Як не можна гладити собаку/ pixabay.com

Власники домашніх тварин люблять потискати і погладити своїх улюбленців, але у випадку з собаками є кілька важливих нюансів, які не можна ігнорувати.

Виявляється, що дотики людських рук далеко не завжди приємні вихованцеві. Відданий пес терпляче все перенесе, адже він не може розчарувати свого власника. Однак чужа собака заподіюваний людиною дискомфорт терпіти не стане і може загарчати або навіть спробувати вкусити у відповідь на ласку.

Як не можна гладити собаку?

Хоч собаці ласки можуть і не подобатися, але вона стерпить, щоб не образити господаря. Причини, чому деякі дотики можуть розлютити собаку:

відео дня
  • різкі і рвучкі рухи просто лякають;
  • грубі ласки заподіюють хворобливі відчуття;
  • дотики бувають неприємні;
  • невдалий час для пестіння.

Кожна тварина відгукується на дотик індивідуально, але існує кілька заборон, які об'єднують їх усі:

  • Не варто поплескувати по тілу або голові вихованця, навіть з метою похвали, оскільки ця дія оцінюється як покарання і лякає пса, а часом просто заподіює біль.
  • Обійми собаки теж сприймають інакше - як демонстрацію переваги і сили. Обніматися вони не люблять, але терплять.
  • Погладжування по голові приносять задоволення далеко не всім вихованцям. Наявність величезної кількості нервових закінчень під тонкою шкірою робить будь-які дотики дискомфортними.
  • У цуценят можуть не встати вуха (якщо вони повинні стояти за вимогами породного стандарту) внаслідок звички їх підтискати, ухиляючись від неприємного контакту, або механічного пошкодження ще незміцнілих хрящів.

Як правильно гладити собаку?

Гладити потрібно плавно, ніжно і м'яко, можна злегка чухати вибране місце. При цьому слід уважно спостерігати за відповідною реакцією підопічного. Якщо він намагається стиснутися, ухилитися, відвернутися, нервує або варто покірно потупившись, то всі маніпуляції краще відразу припинити.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти