Будуть гнити, а не засвоюватися: названо продукти, які не можна поєднувати разом

25 грудня 2021, 01:16
Якщо вживати в їжу несумісні продукти, організму доведеться витрачати більше енергії на їхнє перетравлення. Крім того, буде порушуватися робота кишківника.
картофель_піща_еда
Які продукти не можна поєднувати разом - відповідь нутриціолога / 1zoom.ru

Для того, щоби почуватися добре, потрібно правильно харчуватися. Але іноді навіть смачний і корисний прийом їжі може обернутися спазмами і розладом травлення. Вся справа в тому, що деякі продукти не можна поєднувати між собою.

Нутриціолог Катерина Муравська розповіла РИА Новости, що для організму важливо, щоби правильно працювала система травлення. Вона має свої особливості.

Зокрема, продукти перетравлюються з різною швидкістю. Крім того, для засвоюваності кожного продукту потрібні свої ферменти. При цьому шлунковий сік для перетравлення неоднакової їжі виділяється по-різному: перетравлювання білка вимагає кислого середовища, а вуглеводів — лужного.

відео дня

Що буде, якщо є непоєднувані між собою продукти

Якщо вживати в їжу несумісні продукти, організму доведеться витрачати більше енергії на їхнє перетравлювання.

Коли один продукт перетравився, а "для іншого не настав час", порушується робота кишківника — починається гниття, бродіння. Це призводить до того, що їжа не засвоюється і не розщеплюється, в результаті корисні речовини не всмоктуються, а утворюються токсини, що отруюють організм.

Які продукти не можна поєднувати разом

"Шкідливі поєднання крохмалів з білками, особливо тваринними (хліб з м'ясом, картопля з м'ясом), з молоком і кисломолочними продуктами (каша на молоці, кефір з хлібом), з цукрами (булка з варенням, каша із цукром), з будь-якими фруктами і фруктовими соками", - розповіла Муравська.

читайте такожДієтолог розповіла, кому категорично не можна їсти капустуУ свою чергу, нутриціолог Христина Журавльова додала, що найбільшої шкоди організму приносить поєднання продуктів, насичених жирами і цукром. Наприклад, вершки з цукром, кондитерські вироби.

"Рослинна олія, горіхи відносно добре поєднуються з рибою, в якій містяться ненасичені жири, і набагато гірше — з м'ясом. Топлене масло з іншими продуктами часто поєднується краще, ніж вершкове. Не рекомендується м'ясо з картоплею, хлібом, горохом, рисом, пшоном, сочевицею, нутом, грибами. Краще доповнити м'ясну страву овочевим салатом, спаржею, листовою зеленню", - сказала експерт.

Журавльова додала, що організму важко перетравити і засвоїти одразу два види тваринного білка, що загрожує розладом травлення.

Як повідомляв Главред, американський дієтолог назвала ідеальний сніданок для схуднення. За словами фахівця, вранці організм потребує ситної комбінації білка і клітковини.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти