Чим можна погодувати рибок в акваріумі та як необхідно доглядати за ними

12 грудня 2023, 00:05оновлено 13 грудня 2023, 12:00
102
Що не можна рибам робити в акваріумі та як доглядати за ними - читайте в матеріалі Главреду.
Чим можна погодувати рибок в акваріумі та як необхідно доглядати за ними
Що не можна рибам в акваріумі / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, скріншот: відео Youtube

Скільки разів міняти воду в акваріумі, щоб рибки відчували себе комфортно та не мали проблем із організмом. Все дуже просто, варто орієнтуватись на об'єм акваріума та кількість рибок у ньому. Якщо акваріум невеликий, до 5 літрів, то варто змінювати воду кожні 3 дні. Однак, якщо акваріум вміщує до 20 літрів, то необхідно міняти воду раз в тиждень.

У Youtube-каналі про акваріумістику розповіли, як варто доглядати за рибками та як правильно їх годувати.

Також радимо ознайомитись із матеріалом: Які рибки притягують гроші і де краще поставити акваріум по феншуй. Дізнайтесь, чи можна ставити акваріум біля дверей.

відео дня

Чим годувати рибок в акваріумі

Потрібно ретельно розібратись у темі харчування рибок, щоб недопустити переїдання чи отруєння у них. Варто знати, що є багато різновидів кормів для акваріумних риб: гранули, пластівці, брикети, палички та навіть чипси.

  • Найбільш популярним кормом для рибок є мотиль. Це червоні личинки комарів-товкунів і дзвінців. Такий корм підійде для рибок маленьких і великих розмірів, тож він є універсальним.
  • Рибкам в акваріум також дають їсти морепродукти. Більшість акваріумних рибок обожнюють такий делікатес, як дрібно нарізані креветки, рачки, філе риби та кальмари.
  • Також рибам дають і рослинний корм - це може бути і трава, і овочі. Часто власники акваріумів дають їсти своїм рибкам подрібнене листя подорожника, кропиви та петрушки. Бувають випадки, коли рибкам давали і натерту капусту, огірки чи кабачки.

Чому не можна стукати по акваріуму

Часто люди стукають по акваріуму та думають, що так рибки підпливуть до них, однак, така думка хибна. Гучні звуки біля чи по вашому акваріуму лякають ваших рибок. У рибок може виникнути стрес та можуть бути сумні наслідки для ваших улюбленців. Тож не варто стукати по склу акваріума, щоб не нашкодити.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти