Чим підгодовувати огірки під час плодоношення: 3 найкращі засоби для багатого врожаю

11 липня 2023, 15:55оновлено 12 липня 2023, 14:40
Вдома у кожного знайдеться кілька чудових підручних засобів, якими можна підживити огірки, коли вони вже плодоносять.
Огурцы
Чим підгодовувати огірки під час плодоношення/ колаж: Главред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

У сезон огірків кожному господарю хочеться зібрати якнайбільший урожай. Але без необхідного догляду та підживлення не буде того результату, який би хотілося побачити. Щоб урожай радував погляд, необхідно забезпечити рослинам теплий та зволожений ґрунт. Важливо також вносити підживлення, і не на тільки на етапі росту рослини, а й тоді, коли огірочки уже великі. Давайте розберемося, чим підгодовувати огірки під час плодоношення.

У спеціалізованих магазинах завжди можна знайти необхідні засоби для підживлення огірків на різних етапах росту. Але часто дачники замість магазинної хімії надають перевагу народним засобам. І не дарма, адже результат може бути навіть кращим, а обійдуться такі засоби дуже дешево.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Не спішіть викидати: 2 найкращі способи, як виправити огірки, які вибухнули

відео дня

Чим підгодувати огірки в липні під час плодоношення

1. Дріжджі

Це один з найбільш поживних засобів для підживлення. Потрібно змішати 100 г сирих дрідждів, 100 г цукру і розчинити це все у 5 л води.

Але підливати огірки цим розчином потрібно не одразу – він повинен простояти 2-3 години для скисання. Після цього розчин потрібно розбавити, довівши об’єм готової рідини до 15 л.

Коли будете підливати огірки, під кожен кущ потрібно лити 500 мл рідини.

2. Йод і молоко

Така суміш зможе допомогти проти низки проблем. Зокрема, вона стимулює активне формування зав'язей, але в той же час захищає грядки з огірками від грибкових патогенів.

Потрібно 1,5 л молока і 15 крапель йоду розчинити в 1 відрі води, і цим розчином підливати рослини. Молоко можна замінити сироваткою, також можна взяти будь-який інший кисломолочний продукт.

3. Бананові шкірки

Потрібно взяти шкірку від 2-4 свіжих бананів, залити їх 3 л води, а потім поставити для скисання у тепле місце. Коли настій скисне, потрібно розвести його ще 3 літрами води.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти