Чим підгодувати троянди навесні: 4 простих народних засоби для пишних і ароматних квітів

15 лютого 2023, 15:40
Цікаві лайфхаки, як удобрити і чим підгодувати троянди після зими, щоб вони росли і пишно квітли до глибокої осені.
Чим підгодувати троянди після зими
Чим підгодувати троянди після зими / pixabay.com

Пишна клумба з ранньої весни і до самої пізньої осені – мрія будь-якого садівника. Царицею такої клумби завжди була троянда. Квіти можуть радувати око протягом усього літа, для цього потрібно знати, чим підгодувати троянди навесні і протягом усього періоду цвітіння. Правильний догляд в сукупності з регулярним добривом дасть пишний і ароматний результат.

Главред розповість, як правильно проростити насіння огірків, щоб отримати багатий урожай "Пророщуємо насіння огірків правильно: 3 простих і ефективних способи отримати розсаду".

Чим підгодувати троянди навесні: органіка

Зима добігає кінця і настає час пробудження рослин і квітів. Допомогти їм заповнити втрачені за зиму корисні речовини і сили допоможе підгодівля. Грамотно вибудуваний графік внесення добрив і догляду дадуть прекрасний результат і дадуть відповідь на питання, чим підгодувати троянди навесні, щоб вони цвіли пишно.

відео дня

Найбільш популярними серед садівників і квітникарів є органічні добрива. Ці речовини дозволяють закрити всі потреби рослин в період пробудження і зростання зеленої маси. Варто пам'ятати, що активне використання земельної ділянки знижує кількість корисних речовин в грунті.

Органічні засоби заповнюють відсутні в грунті макро-і мікроелементи, завдяки яким розвиваються повноцінні бутони, пишні квіти, а сама троянда стійка до різних захворювань і паразитів.

Чим удобрювати троянди для пишного цвітіння:

  • азот - його внесення навесні створює умови для розвитку листя на квітковому кущі, потужних стовбурів і бутонів;
  • фосфор - необхідна речовина для формування сильних квітконосів, великого числа квітів;
  • калій - забезпечує стійкість рожевого куща до атак комах шкідників;
  • магній - задіяний у формуванні бутонів, ця речовина вимивається з грунту під час сходу снігу і рясних дощів.

Навесні трояндам необхідні азотно-фосфорні добрива, які прискорять термін розвитку листя і квітів, а значить троянди зацвітуть пишним цвітом.

Чим підгодувати троянди після зими: народні засоби

Крім органічних сумішей для добрива квітника використовуються і природні джерела корисних речовин. На думку багатьох квітникарів підгодівля троянд народними засобами нічим не поступається органіці. Серед найбільш відомих доступних засобів:

  • дріжджовий розчин - їм поливають кущі навесні, вважається, що це хороший стимулятор росту;
  • перегній - універсальний засіб для підгодівлі троянд навесні, він добре засвоюється рослинами;
  • перепрілий гній - ще одне ефективне добриво для троянд, воно сприяє зростанню кущів;
  • деревна зола - володіє всім необхідним спектром корисних речовин для росту і розвитку, в неї входять фосфор і калій.

Коли починати підгодовувати троянди навесні

Краще добриво для троянд може вибрати тільки квітникар виходячи з потреб своїх квітів. Якщо квіти регулярно зрізаються, то кущі потрібно регулярно підгодовувати обраним набором добрив протягом усього періоду цвітіння. Якщо ж троянди є прикрасою саду і практично не зрізаються, то підгодівлю можна вносити рідше – робиться 1 коренева підгодівля навесні, а потім розподіляють добрива на 4-5 підходів до самої осені.

Багато садівники цікавляться, коли починати підгодовувати троянди навесні. Першу підгодівлю вносять на початку березня. В даному випадку використовується суха суміш, яка вноситься в грунт під корінь куща. Також можна використовувати деревну золу. Суміш вноситься після відкриття кущів. Спочатку їх рясно поливають, а потім через 3-4 години вносять суху суміш.

Коли удобрювати троянди для пишного цвітіння-на початку квітня, у другій декаді травня, перед цвітінням (в період бутонізації), після закінчення першого цвітіння, а потім в кінці сезону.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти