Чим витирати пил: 5 засобів, які допоможуть зберегти чистоту і наповнять повітря свіжістю

31 січня 2023, 21:15
Розповімо, як приготувати засоби для протирання пилу в домашніх умовах з підручних інгредієнтів.
Яким засобом краще витирати пил
Яким засобом краще витирати пил / ua.depositphotos.com

Чистота - запорука здоров'я всіх членів сім'ї, тому досвідчені господині намагаються навести чистоту в квартирі і протерти пил. У зв'язку з цим питання, яким засобом краще витирати пил вдома, не втрачає актуальності. Саме в ньому криється небезпека, тому магазини наввипередки пропонують поліролі і засоби-антистатики. Їм на противагу активно використовуються народні засоби і навіть виграють битву.

Главред розповість, як відчистити і відіпрати плями з улюбленої скатертини "Як прибрати плями зі скатертини: прості і доступні способи від досвідчених господинь".

Пил в квартирі: як правильно витирати

Після прибирання все виблискує і сяє, але цей результат, на жаль, недовговічний і постає питання, як зменшити кількість пилу в квартирі. Відповідь на нього криється в способі прибирання приміщення.

відео дня

Як відомо, пил осідає скрізь - на світильниках, на меблях, шафах, полицях і навіть звисає зі стелі. Все це потрібно прибрати в першу чергу. Відкладення в потоці повітря будуть поширюватися по квартирі і ефект прибирання швидко зійде нанівець. Тому прибирання потрібно починати зверху - з очищення стелі, шаф і полиць, світильників. Коли це зроблено, можна приступити до меблів. Не меншою проблемою стають важкодоступні кути, зони під ліжками. Накопичений пил може поширюватися по всій квартирі. В кінці можна сміливо приступити до прибирання підлоги.

Чим витирати пил: народні засоби

На перший погляд проблем з ліквідацією пилу не повинно виникати, але практика показує, що цей вид бруду здатний змішуватися з жиром і вологою, що робить його твердим. Такі відкладення неможливо струсити вологою ганчіркою і забути, тому потрібно знати, чим протирати, щоб не було пилу.

Чим витирати пил в домашніх умовах:

  1. Приготувати розчин для витирання забруднень можна за допомогою води і ефірних олій. Для цього на півлітра води додають кілька крапель лавандової або рожевої олії. Ці засоби додадуть ніжний аромат і свіжість всім поверхням.
  2. Лимонний засіб допоможе ліквідувати пил і зробить меблі блискучими. Для цього потрібно взяти кілька часточок лимона і залити їх 6-7 чайними ложками олії. Склад повинен настоятися протягом 5-7 днів. Після цього в суміш додається 200 мл окропу. Коли розчин стане теплим, їм можна протирати меблі.
  3. Для того, щоб ліквідувати пил зі скла і глянцевих поверхонь знадобитися Водний розчин гліцерину в співвідношенні 1:10. Він додасть блиск гладким і блискучим поверхням.
  4. Ще одним ароматним розчином є засіб, приготований на склянці з холодною водою, в яку вливають 50-70 мл 9%-ного оцту, 2 ч.л. оливкового масла і кілька крапель ароматного масла.
  5. Цей засіб відповість на питання, чим витирати пил, щоб він менше сідав на горизонтальні поверхні. Потрібно змішати кондиціонер для білизни, шампунь і воду в невеликих рівних кількостях.

Завдяки цим засобам в квартирі не просто буде все сяяти чистотою, але і повітря стане свіжим.

Як правильно прибирати пил: серветки, ганчірки і губки

В першу чергу варто сказати, що не можна витирати пил мокрою ганчіркою, не призначеної для цього. Відповіддю на питання, чому не можна витирати пил мокрою ганчіркою, будуть мікрочастинки вологи, які захоплюють частинки пилу і розлітаються по кімнаті, потрапляючи в легені людей і знову осідаючи на поверхнях. Відмінною заміною будуть серветки з мікрофібри. У сукупності із засобом від пилу для меблів вони допоможуть позбутися від забруднень на будь-яких поверхнях в квартирі.

Вам будет цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти