Чистота і ніяких запахів: як правильно мити морозильну камеру

19 жовтня 2022, 11:48
3571
Главред розбирався, як відмити морозилку швидко і якісно.
Морозилка
Як правильно мити морозилку / скріншот YouTube

Багато хто вважає, що мити морозилку не потрібно, але помиляються. Якщо в квартирі або будинку не було частих і тривалих відключень електроенергії або ви не живете в зоні підвищеної вологості, то морозильну камеру досить мити і очищати раз на рік.

Главред розбирався, як це зробити швидко і якісно.

Як очистити морозильну камеру

  1. Вимкніть від електроживлення і ніколи не мийте і не очищайте працюючу морозилку, так ви можете зіпсувати прилад.
  2. Щоб продукти не розморозилися і не потекли, покладіть їх в будь-який контейнер: коробку, раковину або пластиковий білизняний таз, простеливши дно газетами. Продукти, які розморожуються швидше, наприклад, морозиво, краще прибрати в сумку-холодильник, поклавши охолоджуючий елемент (або дати з'їсти чоловікові і дітям).
  3. Візьміть серветку з мікроволокна і протріть полиці і внутрішню частину морозильної камери. Якщо вона сильно забруднена, приготуйте розчин з 1 ст ложки соди і 500 мл теплої води (можна додати і засоби для миття посуду).
  4. Не використовуйте для морозильної камери абразивні чистячі засоби, концентровані миючі засоби, відбілювачі або масляні очищувачі, бо це може привести до пошкодження поверхні.
  5. Раз на пів року обов'язково пилососьте задню стінку холодильника за допомогою вузької насадки. Якщо теплообмінник забивається пилом, він починає погано "скидати" теплову енергію, через що холодильник може зіпсуватися завчасно.
  6. Не забудьте перевірити прокладку дверцят. Її теж необхідно мити приблизно раз в 6 місяців ганчірочкою, змоченою в мильному розчині або старою зубною щіткою.

Як відмити морозилку від неприємного запаху

Продукти мають особливість псуватися - раніше чи пізніше, однак, термін їх придатності обмежений і з часом закінчується. Тим більше в морозилці.

відео дня

Для позбавлення від неприємного запаху морозильну камеру можна вимити звичайною кам'яною сіллю з водою в пропорції 2 до 1 . Для додаткової дезінфекції приготуйте суміш нашатирного спирту з розрахунку 1 до 1.

Потім протріть миючим засобом для посуду, попередньо розбавивши його водою в пропорції 1 столова ложка на 1 л. Якщо у вас немає нашатирного спирту можете скористатися кількома альтернативними засобами, що розбавляються в тому ж співвідношенні з водою. Це аміак, оцет 9% або перекис водню.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти