Чому у котів сухий ніс: як зрозуміти, що у тварини температура

28 жовтня 2023, 17:57оновлено 30 жовтня 2023, 16:47
Що означає, якщо у кішки дуже мокрий ніс - не спішіть лякатись та везти улюбленця до ветеринара, варто розібратись.
Чому у котів сухий ніс: як зрозуміти, що у тварини температура
Чому у кота постійно сухий ніс / колаж: Главред, фото: pexels.com

Який ніс має бути у кота вологий чи сухий - багато хто не розуміє, чому у тварини можуть бути такі симптоми. Сухий носик у кота може означати початок хвороби, або ж навпаки - нормальний і природний стан. Ветеринар Лідія Лободіна у своєму блозі в Instagram допомогла розібратись, що означають певні симптоми, адже тварина не може сказати про своє самопочуття.

Якщо ви маєте домашнього улюбленця, то вам цікаво буде ознайомитись із матеріалом, як коти розуміють людську мову. Пухнастики можуть розрізняти, коли ви у доброму гуморі, а коли сердиті.

Чому у котів мокрий ніс

У носі котів заховані спеціальні залози, які й виділяють слиз. Ваш улюбленець за допомогою вологого носика краще розрізняє запахи. Він стає хижаком у якого загострюється нюх. Мокрий ніс допомагає тварині зрозуміти напрямок вітру та спритніше спіймати здобич. До речі, у спеку вологий ніс та подушечки на лапках відповідають за температуру тіла, адже так кіт охолоджується за допомогою них.

відео дня

У кота сухий ніс і постійно спить

Ветеринар радить звертати увагу на здоров'я домашніх улюбленців. У допомозі стане їх носик. Якщо ви помітили, що він пересушений і утворились дрібні тріщинки або скоринки - це може означати, що ваш кіт має певні проблеми зі шкірою. Тоді слід відвезти тварину на огляд до ветеринарного лікаря.

Одним із ознак сухого носу у котів є недостатнє зволоження, якщо тварина довгий час хворіє. Під час огляду носика зверніть увагу, чи є виділення - вони мають бути прозорими. Якщо помітили нестандартні виділення і вони піняться, щільні, мають жовтуватий, зеленуватий або чорний колір, то варто терміново відвезти кота на огляд до ветеринара.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти