Що робити, якщо постійно хочеться спати вдень: тривожні ознаки

23 січня 2024, 21:20
1739
Що робити, якщо постійно хочеться спати - Главред розібрався у цій проблемі та пояснив її причини.
Що робити, якщо постійно хочеться спати вдень: тривожні ознаки
Що робити, якщо постійно хочеться спати / колаж: Главред, фото: pexels

Чого не вистачає в організмі, якщо весь час хочеться спати - це може означати, що ви страждаєте на надмірну сонливість. Так званий синдром хронічної втоми, коли людина відчуває себе втомленою вже із ранку - виникає без причини і не може довгий час не проходити. Такі симптоми вказують на приховані неврологічні хвороби.

Блогер у своєму Youtube-каналі розповів, чому з'являється хронічна втома та як варто із нею боротись, щоб не нашкодити власному організму. Відомий факт, якщо спати дуже багато, то може знизитись працездатність людини і виникнуть проблеми із пам'яттю.

Які вітаміни потрібно пити, якщо постійно хочеться спати

Медики наголошують, що постійне бажання спати може виникнути через розлади ферментних систем. Сюди відносяться погіршення та зміна тканинного дихання, які можуть виникнути через дефіцит вітамінів групи B.

відео дня

Якщо ви часто відчуваєте втому та сонливість вдень, то це також може бути ознакою анемії. Якщо в організмі замалий гемоглобін, це призведе до кисневого голодування всіх тканин. У такому випадку необхідно звернутись до лікаря для діагностики організму.

В організмі важливе місце займають кальцифероли та вітамін D - завдяки цим речовинам ефективно працює імунітет, тканинне дихання та енергетичний обмін. Вітамін D утворюється в шкірі лише під дією сонячного ультрафіолету.

Як називається хвороба коли постійно хочеться спати

Не просто так людський організм працює таким чином, щоб вдень працювати, а вночі відпочивати. Щоб підтримувати свій організм у порядку, варто дотримуватись добового ритму. За це відповідає мелатонін та нейроцентри в головному мозку. Однак, якщо в організмі людини відбувають відхилення добових ритмів, то це може перерости у патологічний стан - гіперсомнію або надмірну сонливість. До перших симптомів гіперсомнії відносять:

  • часта і швидка втома, не вистачає енергії для повсякденної роботи;
  • людина стає роздратована;
  • виникає тривожність;
  • змінюється апетит та порушується час приймання їжі;
  • пам’ять погіршується, а мислення сповільнюється.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти