Що робити з малиною в березні: як підготувати кущі, щоб крупно вродили

7 березня 2023, 17:21
Літо - сезон фруктів і ягід, тому до нього потрібно готуватися з весни. Як повернути малину до життя після зими - читайте далі.
Що робити з малиною в березні
Що робити з малиною в березні / pexels.com

Березень тільки почався, але садівники і городники з нетерпінням чекають пори, коли можна буде приступити до робіт з рослинами.

Навесні вже можна починати готувати рослини до періоду буйного озеленення і зростання. Не стануть винятком і кущі малини. Також ми писали: Плоди як п'ять копійок: чим підгодувати смородину, щоб ягоди були більшими.

Що робити з малиною в березні - повертаємо кущі до життя

Насамперед в березні потрібно звернути увагу на підготовку кущів малини до нового сезону.

Почати необхідно з видалення пошкоджених, засохлих, відмерзлих, хворих і слабких гілок. Проводиться обрізка часто до кінця березня або на початку квітня. Для того, щоб орієнтуватися в періоді обрізки малини, досить дочекатися часу, коли зійде сніг, але земля ще не прогріється.

Крім іншого, можна розпушити землю на глибину близько 5-10 сантиметрів.

Чим підгодувати малину, щоб було багато ягід - кращі добрива для кущів

На кількість ягід і якість плодів можна вплинути за допомогою догляду за рослиною і правильного добрива. Малина любить різні добрива, ранньою весною можна внести 50г суперфосфату в поєднанні з 15г аміачної селітри і 20 грамами калійних добрив. Це добриво розраховане на 1 квадратний метр.

Якщо говорити про органіку - можна удобрювати, наприклад, компостом або гноєм, а також перегноєм. Коли у малини з'являться перші бутони - можна буде сміливо вносити азот і калій.

Яке сусідство не любить малина - правила, які необхідно знати

У природі, як і в житті - хтось сильніший. а хтось слабший. Є рослини, які не можуть вдало рости по сусідству і заважають один одному. Малина - в тому числі.

Для того, щоб кущі ягід росли добре і густо плодоносили, варто запам'ятати правила сусідства. Малину можуть пригнічувати такі рослини: жасмин, бузина, обліпиха. Також не уживуться кущі поруч і з суницею, лохиною, полуницею.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти