Що краще використовувати для фартуха на кухні - практичні та стильні варіанти

26 вересня 2022, 13:34оновлено 28 вересня 2022, 18:33
Кухонний фартух - незмінний атрибут кухні, тому йому потрібно приділяти особливу увагу, адже він може бути не лише фоном, але і акцентом всієї зони.
Що краще використовувати для фартуха на кухні - практичні та стильні варіанти
Що краще використовувати для фартуха на кухні / ​Фото ua.depositphotos.com

Кухня - серце кожного будинку, навіть якщо ви проводите там не дуже багато часу. А, враховуючи, той факт, що зараз дуже часто кухню об'єднують з вітальнею, то вона повинна бути не лише практичною, але і красивою. Кухонний фартух - незмінний атрибут кухні, тому йому потрібно приділяти особливу увагу, адже він може бути не лише фоном, але і акцентом всієї зони.

Як правильно вибрати фартух для кухні

Що краще використовувати для фартуха на кухні? Насправді він може бути абсолютно будь-яким. Дизайнери використовують безліч різних матеріалів - плитку, скло, камінь і навіть метал. У кожному конкретному випадку варто враховувати стиль кухонного гарнітура, освітлення кімнати, обробку підлоги, тип міжкімнатних дверей і навіть колір побутової техніки.

Найпрактичніший варіант кухонного фартуха - це оформлення панелі над стільницею з керамограніту. Мало того, що цей матеріал дуже популярний зараз, так він ще й вважається ідеальним по співвідношенню ціни та якості матеріалу.

відео дня

Плюси фартуха з керамограніту в тому, що його легко чистити, він стійкий до стирання, пошкоджень, подряпин. Крім того, можна досить реалістично імітувати різні матеріали - дерево, бетон, камінь. Дуже часто обробка з керамограніту імітує мармур, граніт, онікс, агат і інший камінь.

До мінусів можна віднести те, що коштує керамограніт недешево, принаймні дорожче, ніж плитка.

Що краще використовувати для фартуха на кухні - практичні та стильні варіанти
За допомогою керамограніту можна реалістично імітувати різні матеріали / ua.depositphotos.com

Кухонний фартух із пластику - найпростіше рішення для оформлення стіни, особливо якщо бюджет не дуже великий. До плюсів можна віднести й те, що варіантів розмальовок, відтінків, фотодруку - ціле море, а підтримувати в чистоті фартух із пластику буде дуже легко. Водночас дизайн пластика виглядає недорого і злегка здешевлює інтер'єр.

Скло з фотодруком при оформленні кухонного фартуха - цікавий та незвичайний варіант дизайну. Причому вибрати можна ексклюзивний дизайн, навіть, наприклад, фото-галерею з вашої сімейного відпустки.

До мінусів такого фартуха можна віднести той факт, що скло може тріснути. Крім того, на поверхні видно розводи та краплі.

Кухонний фартух з плитки - це вічна класика. Плитку можна підібрати в будь-якому стилі та кольорі. Крім того, це відносно недорогий варіант. Щоб кухня не виглядала банально, дизайнери радять відмовитися від повсякденної білої плитки на користь більш цікавих колірних поєднань. Наприклад, можна вибрати плитку- "луску" або плитку з незвичайним орнаментом.

1664187869-1183.jpg
Дизайнери радять вибирати яскраву, а не класичну білу плитку / ua.depositphotos.com

Керамічна мозаїка дуже популярна в дизайні, адже дає можливість створювати етнічний акцент в сучасному інтер'єрі. Це ідеальне рішення для малогабаритного інтер'єру, де потрібен акцентний кольоровий сегмент. При цьому обійдеться такий кухонний фартух недешево, та й монтувати його повинні лише справжні професіонали.

Фартух під метал виглядає неймовірно ефектно. Цей брутальний тренд прийшов з французьких кухонь мішленівських ресторанів, але здається непрактичним. Насправді ж все залежить від матеріалу. Наприклад, темна матова плитка буде менш практичною, ніж металевий лист. До плюсів такого кухонного фартуха варто віднести абсолютну практичність - зносостійкість 25+ років. Мінус - можлива корозія деяких елементів при неякісному виконанні.

Кухонний фартух під метал
Кухонний фартух під метал виглядає дуже ефектно / Фото dg-home.ru

Дзеркальна панель - гламурний варіант. З таким кухонним фартухом у вас вічно панувати "коктейльний настрій".

До слова, таке дизайнерське рішення добре використовувати в маленьких квартирах, щоби візуально збільшити їхню площу, а також в незвичайних інтер'єрах.

Але якщо ви зупините свій вибір на дзеркальній панелі, варто враховувати, що прибирати буде досить складно, адже на кухонному фартусі буде видно всі дрібні краплі. До речі, зразок в салоні виглядатиме зовсім інакше, ніж в реальному інтер'єрі, оскільки матиме інше відображення.

Раніше Главред писав, як зробити квартиру затишною за допомогою п'яти речей, які освіжать інтер'єр.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти