Що можна додати в каву для смаку: дивовижна і несподівана відповідь

7 лютого 2023, 13:14
Що можна змішати з кавою? Відповідь проста, але здивує і звичайних людей, і пересичених літрами ароматного напою гурманів.
Кава
Що можна змішати з кавою - на цю тему є безліч інформації / Колаж фото УНІАН

Звичайно, наполегливі кавомани і кофесноби скажуть – напій повинен бути максимально чистий і без домішок. Але, з усім тим, за століття, протягом яких людство п'є цей напій, було придумано безліч добавок. І на пряме запитання - "Що крім кориці можна додати в каву?" відповідь проста - багато чого.

Що можна додати до кави, щоб вона була смачнішою

Почнемо з класичного варіанту − молоко і вершки. Запитайте будь-якого бариста і він відповість, що капучино і лате (звичайний, а не всякі витончені варіанти типу гарбузового) — дуже популярні і їх люди п'ють чи не літрами кожен день. Ну а, щоб зробити ніжну повітряну пінку своїми руками. Потім молоко потрібно нагріти до 70 градусів за шкалою Цельсія (але тільки боронь Бог до 100 градусів – до точки кипіння). Справа в тому, що в молоці, яке кипить, структура необоротно змінюється і вже ніякої пінки з нього не отримаєш. Ну і – вишенька на торті - для більшого смаку потрібно насипати в каву трошки ванілі.

Ще можна – для більшого ефекту - додати в каву кардамон (особливо якщо хочете уславитися вишуканому смаком перед гостями). Таку добавку ще з часів Шахерезади називають "Падишахом спецій" і приблизно з тих же, часів розквіту Магрибу, використовують араби в своїх кавових рецептах.

Як кажуть експерти з харчування, кардамон - дуже корисна спеція. І може допомогти тим, хто бореться із застудою, підбадьорює організм і перезаряджає енергією (ну і про освіження аромату дихання не забуваємо).

Для того, щоб кава стала з пряним і з екзотичним смаком, досить висипати в чашку чверть чайної ложки кардамону.

Кава

Що додають в каву з алкоголю

Не можна пройти повз вічної теми"кава і спиртні напої". Давно сперечаються, з приводу того, наскільки корисно таке поєднання. Але - вже давно по всьому світу придумали масу кавових рецептів кави зі спиртним. І навряд чи кого здивуєш, наприклад, еспресо в який капнули трохи бренді. Головне - не перевищувати дозування і використовувати якісні кави і алкоголь. Бо якщо змішати бурду "3 в 1" і палений коньяк "Борисфен", то смак і післясмак будуть поганими.

Отже, що можна змішати з кавою:

  • Бренді (в наших широтах більш відомий як коньяк). Класика з Класик. Можна пити і гарячим, і з кубиками льоду. У якихось рецептах може йти як доповнення до лікерів.
  • Лікер. Дуже популярна штука - особливо серед дам. Найчастіше трапляються поєднання еспресо з фруктовими лікерами (головне - не дуже міцними).
  • Ром. Практично піратський варіант. Можна капнути собі в міцну каву, можна в лате або в капучино. А потім закрити одне око пов'язкою, взяти чорну мітку і папугу посадити на плече, який буде кричати "піастри, піастри".
  • Вино. Такий собі кавовий варіант глінтвейну. Але для" кавовино", як сказала б одна співачка, для найкраще брати десертні і напівсолодкі вина. Ну і, звичайно, ніхто не завадить додати в цей напій фрукти або спеції.
  • Самбук. Легендарний лікер на основі анісу просто чудово поєднується з кавою, як кажуть гурмани. Всього лише десяток-другий крапель зроблять каву дуже міцним і насиченим.
  • Настоянки / наливки. Їх краще капати в еспресо або американо (особливо якщо кава дуже гіркий). Найчастіше використовують фруктові, цитрусові або настоянки на спеціях.

В принципі, є варіант заважати кави і дуже міцний алкоголь по типу текіли або джина. Але, по-перше, вони легко перебивають смак кави, а по-друге, обов'язково при цьому потрібно додавати цукор.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти