Що потрібно їсти щодня для максимальної користі - відповідь дієтолога

16 лютого 2022, 03:55
Половину тарілки повинні складати овочі та фрукти. Важливо не забувати про вуглеводи і жири. Таким чином страви забезпечать організм усіма нутрієнтами.
1644932682-1481.jpg
Половину тарілки повинні складати овочі та фрукти / ua.depositphotos.com

Дієтолог Світлана Фус назвала основні правила, яких потрібно дотримуватися при приготуванні їжі, щоб їжа приносила сили і здоров'я.

Спеціаліст порадила користуватися правилом тарілки - в цьому випадку ви точно будете впевнені, що співвідношення різних продуктів буде правильним.

По-перше, в кожен прийом їжі половину тарілки повинні складати овочі та фрукти. Вживати їх можна в різній формі: цілими, у вигляді салатів, в свіжому та приготованому вигляді, як інгредієнт котлет, запіканок тощо.

відео дня

"Важливо пам'ятати, що 400 г овочів і 200 г фруктів - це мінімум, який необхідно вживати на день (більше овочів, ніж фруктів)", - написала фахівець на своїй сторінці у Facebook.

Друге правило: 1/4 тарілки повинні займати джерела корисного білка – м'ясо, риба, яйця, сир.

"Бобові - також джерело і рослинного білка, і складних вуглеводів. Тому іноді вони можуть займати половину тарілки", - зазначила дієтолог.

Третє правило: ще 1/4 тарілки – це вуглеводи з високим вмістом клітковини: крупи, цільнозерновий хліб, паста з твердих сортів пшениці.

Дієтолог радить не забувати про жири. Частину з них можна отримати з м'яса, риби, круп, бобових, горіхів, насіння, авокадо, а решту бажано додавати у вигляді оливкової, лляної олії, вершкового масла.

"Ці правила дозволять вам приготувати повноцінні, різноманітні страви на кожен прийом їжі. Складені таким чином страви забезпечать вас нутрієнтами необхідними для здоров'я. Тримайте баланс і різноманітність у харчуванні", - резюмувала фахівець і показала приклад смачного і корисного сніданку.

Що потрібно їсти щодня для максимальної користі - відповідь дієтолога
facebook.com/svetlanafus

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти