Ці овочі в жодному разі не можна їсти сирими: дієтолог озвучила список

7 грудня 2021, 05:41
Харчування має бути різноманітним, тоді воно приноситиме задоволення і користь. ⁣При цьому в раціоні щодня має бути присутня рослинна їжа.
овочі
Овочі та фрукти потрібно їсти щодня / Фото ua.depositphotos.com

Рослинна їжа - злакові та бобові, овочі, фрукти і ягоди - повинні бути присутніми в раціоні щодня. Дієтолог Світлана Фус пояснила, в чому користь овочів і розповіла, які овочі не можна їсти сирими.

Овочі - користь

Овочі - це передусім джерело мінералів і води, написала дієтолог на своїй сторінці у Facebook.

"Калій, кальцій, натрій, магній та багато інших елементів надходять до нас в організм у великій кількості з овочами. Ці елементи важливі для протікання всіх обмінних процесів в організмі, необхідні для нормальної роботи серцево-судинної, травної, нервової систем. Вони регулюють водний баланс. Якщо в організм здорової людини надходить достатня кількість калію і води, зайва рідина не буде затримуватися", - пояснила Світлана Фус.

відео дня

Крім того, овочі - важливе джерело клітковини та пектину.

"Вони дають не лише ситість. Коли в раціоні достатньо овочів - допомагаємо роботі кишечника, підтримуємо мікрофлору. І тоді зовсім не потрібно витрачати гроші на аптечні добавки з клітковиною - натуральні продукти дешевші та кращі", - зазначила експерт.

Користь овочів ще й в тому, що вони є джерелом вітамінів і хлорофілу. Наприклад, один болгарський перець містить кілька добових доз вітаміну С, а в одній середній моркви вміст бета-каротину вдвічі перевищує добову потребу. Всі зелені овочі містять хлорофіл.

Скільки овочів потрібно їсти щодня

Світлана Фус рекомендує з'їдати дві порції свіжих овочів на день. Одна порція повинна складатися із зелені та сирих овочів, а друга - з приготованих.

Які овочі не можна їсти сирими

Варто звернути увагу, що є деякі види овочів, які не рекомендується часто вживати в сирому вигляді. Наприклад, це хрестоцвіті - різні види капусти, редис, рукола, шпинат.

"Вони негативно впливають на вироблення гормонів щитовидної залози, збільшують ймовірність утворення оксалатних каменів. Але цього впливу можна уникнути, якщо приготувати їх, наприклад, на пару або приварити. Якщо хочете отримати максимум користі від готових овочевих страв, їх не потрібно довго тушкувати або запікати", - порадила дієтолог.

читайте такожЯк приготувати чай, який "вб'є" відчуття голоду: дієтолог поділилася рецептом

Як повідомляв Главред, раніше дієтолог Світлана Фус розповіла, у яких продуктах міститься вітамін С і що може зруйнувати потужний антиоксидант.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти