Що спочатку кладуть у борщ – картоплю чи капусту: несподівана відповідь здивує наповал

23 червня 2023, 16:08оновлено 24 червня 2023, 14:18
Кожен інгредієнт додається у борщ із певною послідовністю. І тут серед господинь може розпочатися справжня дискусія.
овощи, борщ
У борщ спочатку картоплю чи капусту? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Борщ зі сметаною, салом та часником – це неймовірна насолода, від якої ніхто не може відмовитись. Кожна господиня має свої секрети приготування цієї неперевершеної страви, а тому борщ щоразу має неповторний смак. Єдине, що залишається у цій страві незмінним, – це засмажка з цибулею, морквою, буряком та томатною пастою. Також борщ не можна уявити без квасолі, картоплі та капусти.

Кожен інгредієнт додається у борщ із певною послідовністю. І тут серед господинь може розпочатися справжня дискусія, адже хтось спершу кидає картоплю, а хтось – капусту. Главред розбирався у складному питанні: що швидше вариться – картопля чи капуста. А якщо ви хочете дізнатися більше секретів приготування борщу, то пропонуємо вам прочитати матеріал: Що спочатку кладуть в зелений борщ – щавель чи яйця: несподівана відповідь здивує наповал.

Досвідчені кулінари кажуть, що послідовність закладання овочів у борщ залежить від кількох факторів. Якщо ви не знаєте, коли додавати капусту в борщ, то ось проста відповідь: якщо ви готуєте борщ із молодої капусти, то її потрібно додавати після картоплі, оскільки молода капуста дуже швидко вариться. Якщо ж ви готуєте борщ зі старої капусти, то за класичним рецептом її потрібно кидати в борщ першою. У іншому випадку у вас вийде не український борщ, а суп із буряком.

відео дня

Тепер ви знаєте, коли потрібно додавати капусту в борщ. Проте є ще один нюанс, який потрібно враховувати під час приготування борщу. Деякі господині готують борщ із квашеною капустою. У зв'язку з цим у багатьох може виникнути питання: що спочатку – квашена капуста чи картопля.

За рахунок кислоти квашена капуста сповільнює процес приготування картоплі. Саме тому, якщо першою покласти капусту, а потім картоплю, то капуста перевариться, а картопля навпаки не до кінця приготується. У зв'язку з цим умілі господині спершу варять картоплю, а вже потім додають квашену капусту.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти