Що станеться з організмом, якщо повністю відмовитися від кави - відповідь дієтолога

1 грудня 2021, 19:25оновлено 2 грудня 2021, 16:38
Дієтолог Світлана Панченко рекомендувала хоча б на два тижні (в порядку експерименту) відмовитися від кави. Але головне чітко дотримуватися термін.
Кава
Що станеться з організмом, якщо повністю відмовити від кави / ua.depositphotos.com

Щоденне вживання великої кількості кави негативно позначається на роботі печінки і щитовидної залози. Про це в коментарі РИА Новости заявила дієтолог Світлана Панченко.

"Всім рекомендую хоча б на два тижні (в порядку експерименту) відмовитися від кави. Він може істотно порушувати шлункову секрецію, отже, білки і залізо з їжі будуть гірше засвоюватися, а патогенна мікрофлора в кишечнику, навпаки, почне розростатися", — говорить фахівець.

Панченко зазначила, що у деяких людей кофеїн викликає викид жовчі. І це явище може бути як хорошим, так і поганим. З одного боку, це працює і як м'яке проносне, у випадку з запорами ефект буде позитивний. З іншого — занадто швидка Евакуація харчової грудки не дозволяє кишечнику всмоктувати з нього всі корисні речовини.

відео дня

Також кава стимулює центральну нервову систему і підвищує тиск.

"Для гіпотоніків це сприятливий ефект, а для людей з нормальним тиском зловживання кавою підвищує ризик серцево-судинних захворювань", — підсумувала Панченко.

читайте такожВиявлено нову користь кави для здоров'я людини

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колектив італійських і японських вчених склав топ-3 суперпродуктів, які значним чином покращували роботу головного мозку.

До того вчені пояснили, чим корисний шоколад для здоров'я серця і мозку. Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, які продукти покращують пам'ять.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти