Що зробити, щоб ногам було тепло взимку: 6 чарівно простих способів зберегти здоров'я

31 січня 2023, 19:07
Розповімо, що робити якщо замерзли ноги в черевиках і немає можливості зігрітися.
Як краще утеплити ноги в мороз
Як краще утеплити ноги в мороз / ua.depositphotos.com

Замерзлі ноги взимку - неприємність, якої хочеться швидше позбутися. Не завжди рішенням стають навіть найкращі черевики. Однак вони в сукупності з іншими методами можуть стати відмінним рішенням і забезпечити міцне здоров'я навіть в лютий мороз. Пропонуємо дізнатися, як краще утеплити ноги в мороз.

Главред розповість, що робити, якщо промокли ноги "Промокли і замерзли ноги: що робити, щоб не злягти з температурою".

Замерзли ноги: наслідки і небезпечні симптоми

Підмерзнути на прогулянці – ще не кінець світу, але переохолодження може мати серйозні наслідки, тому потрібно знати його ознаки і вжити заходів. Отже, переохолодження має наступні ознаки:

відео дня
  • втрата чутливості в кінцівках і пальцях, можуть виникати відчуття печіння і болю;
  • больові відчуття в суглобах ніг;
  • шкіра на пальцях набуває білого відтінку.

Якщо є хоча б один з цих ознак, необхідно звернутися до лікаря.

Крім того, сильно замерзлі ступні можуть стати причиною простудних захворювань, запалення хронічних хвороб, а також захворювань сечостатевої системи. Тому потрібно вибрати відмінний спосіб, щоб не мерзли ноги, про які піде мова далі.

Як зробити щоб ногам було тепло: 6 чарівних способів

На сьогодні існує шість етапів, які допоможуть забезпечити тепло ступнів і міцне здоров'я.

  1. В першу чергу потрібно перевірити взуття. Зимові черевики повинні мати товсту підошву і хутро всередині. Також зимове взуття повинне бути на розмір більше, ніж стопа, щоб в черевик без проблем влізла нога в теплій шкарпетці.
  2. Увагу потрібно приділити устілкам. Вони повинні бути з хутра, в ідеалі з тепловідбиваючим фольгізованим матеріалом на основі. У них потрібно зробити кілька невеликих отворів для циркуляції повітря і вирізати за розміром "рідної" устілки.
  3. Тепловідбивач відповість на питання, що робити щоб не мерзли ноги взимку в чоботях. Цей матеріал можна купити в будівельному магазині і вирізати устілки самостійно. У таких устілках також знадобляться отвори для повітря, щоб стопи не пріли.
  4. Одним з доступних способів зігріти ноги в морозну погоду є суха гірчиця. Її потрібно насипати в шкарпетки. Ще одну пару шкарпеток потрібно одягнути на стопи і тільки потім шкарпетки з гірчицею, щоб не було опіку. Спосіб не практичний, але допоможе зігріти стопи.
  5. Перцевий пластир також здатний відповісти на питання, як зігріти ноги в холодному приміщенні. Його потрібно наклеїти на тонкий бавовняний носок і одягнути на ноги. Зверху одягаються теплі шкарпетки.
  6. Потрібно відмовитися від сигарет і алкоголю. Вони провокують звуження судин, що перешкоджає надходженню крові до кінцівок.

Ці прості способи зігріти ноги допоможуть уникнути переохолодження, а також більш серйозних наслідків у вигляді обморожень.

Замерзли ноги: що робити, щоб не захворіти

Якщо зберегти тепло не вдалося, і ви замерзли на зупинці, а потім по дорозі додому, потрібно знати, як мінімізувати наслідки такої неприємності.

Відповісти на питання, що робити, якщо замерзли ноги, щоб не захворіти, допоможуть наступні твердження:

  1. Якщо ви перебуваєте на вулиці, а поблизу немає теплого приміщення, потрібно активно рухатися. Щоб зігріти ноги в черевиках підійдуть будь-які рухи пальцями ніг, стопами, кроки, стрибки.
  2. Після повернення додому треба зняти шкарпетки і розтерти ноги махровим рушником. Також можна попарити ноги в гарячій воді. Починати процедуру потрібно з температури не вище 30 градусів за Цельсієм, поступово підливаючи гарячу воду.
  3. У грілку або пляшку треба налити гарячу воду і покласти під ноги.

Після всіх цих процедур потрібно тепло одягнутися, а особливо укутати ноги. Рекомендується пити гаряче питво-трав'яні чаї, какао, чорний чай з лимоном і імбиром. Напої допоможуть зігрітися і активізують захисні функції організму.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти