Щоб страва не була "гумовою": як правильно солити м'ясо – 3 правила досвідчених господинь

8 травня 2023, 07:35
3168
Готувати і їсти м'ясо полюбляє багато людей, проте не усі знають, коли солити м'ясо при варінні супу або іншої страви, смаженні чи запіканні продукту.
Мясо, соль
Як правильно солити м'ясо під час приготування/ ua.depositphotos.com

Ви намагаєтеся старанно дотримуватися усіх правил приготування м’яса, але воно все одно виходить або "гумовим", або просто несмачним? Є одне правило, про яке багато хто забуває. Йдеться про те, як правильно солити м'ясо під час приготування. Насправді від цього значною мірою залежить те, якою вийде страва.

Коли солити м'ясо при смаженні

Досвідчені кулінари радять солити м'ясо незадовго до закінчення смаження. Справа у тому, що сіль сприяє виділенню соку. Отже, якщо посолити страву занадто рано, то м'ясо віддасть занадто багато соку і може вийти дуже сухим.

Якщо посолити на початку приготування, то воно буде дуже жорстким. Тому краще робити це або наприкінці смаження, або на стадії напівготовності.

відео дня

Стейк рекомендують солити уже після того, як він приготувався.

Коли солити м'ясо при варінні

Якщо ви варите м'ясо, краще посолити його за 20-25 хвилин до завершення варіння, коли продукт ще не зовсім готовий. Оскільки сіль сприяє виділенню рідини, то м'ясо, яке посолили на початку приготування, може стати занадто сухим і жорстким.

Коли солити м'ясо при запіканні

Якщо ви запікаєте м'ясо, то краще посолити його, коли воно буде готовим лише наполовину. У такому разі воно буде ніжним і не втратить своєї соковитості.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти