Цукерберг вирішив перейменувати Facebook заради метавсеcвіту - ЗМІ

20 жовтня 2021, 08:00
У Facebook вже близько десяти тисяч людей працюють над проектом зі створення віртуального всесвіту. До того ж у компанії вже є й інші сервіси.
Facebook
Facebook може отримати нову назву / Фото Reuters

Американська корпорація Facebook, що володіє однойменною соцмережею, а також Instagram і месенджером WhatsApp, планує провести ребрендинг і вже наступного тижня оголосить про зміну назви. Яким воно буде - поки що невідомо.

Генеральний директор компанії Марк Цукерберг збирається розповісти про відповідні плани під час щорічної конференції Connect 28 жовтня або навіть раніше, пише The Verge з посиланням на власні джерела.

У виданні пов'язують майбутній ребрендинг з прагненням Цукерберга до створення "метавсесвіту".

відео дня

Зараз понад 10 тисяч співробітників Facebook працюють над розробкою AR-окулярів, які, на думку глави компанії, згодом стануть такими ж масовими, як і смартфони.

У липні Цукерберг заявляв, що впродовж наступних кількох років Facebook "фактично перейде від компанії соціальних мереж до компанії метавсесвіту". Створювати "метавсесвіт" будуть "вузькоспеціалізовані інженери".

Зазначимо, в 2014 році Facebook за два мільярди доларів купив компанію Oculus, яка виробляє гарнітури для віртуальної реальності (VR). З того часу корпорація розробляє Horizon-цифровий світ, в якому люди зможуть взаємодіяти за допомогою технології VR.

У серпні компанія представила Horizon Workrooms - додаток, в якому колеги за допомогою гарнітур для VR можуть проводити збори у віртуальній кімнаті, де всі вони виглядають як мультяшні 3D-версії самих себе.

читайте також"Ми впустили взагалі все, Марку, чесно!": найяскравіші фотожаби на Facebook, Instagram і WhatsAppНагадаємо, 4 жовтня стався масштабний збій на платформі Facebook, а також на сервісах WhatsApp, Messenger та Instagram. Скаржилися користувачі і на роботу Twitter, Telegram, TikTok, Snapchat.

Робота популярних інтернет-ресурсів відновилася приблизно близько першої години ночі за Києвом - збій тривав приблизно сім годин.

У компанії повідомили, що причиною збою стало невдале внесення змін в конфігурацію магістральних маршрутизаторів. У компанії запевняють, що дані користувачів не постраждали.

Власник компанії Facebook Марк Цукерберг особисто вибачився перед користувачами.

Через збій Цукерберг втратив гроші - акції компанії впали на п'ять відсотків, а сам власник Facebook збіднів на 6,6 млрд доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти