Нехай будуть світло і тепло у кожному бліндажі: робимо окопну свічку своїми руками

5 лютого 2023, 23:04
Розповімо, як зробити свічку і істотно збільшити тривалість її горіння.
Як виготовити окопну свічку
Як виготовити окопну свічку / instagram.com

Українці опинилися в умовах, коли перспектива залишитися без опалення, електроенергії, газу, водопостачання та зв'язку – реальність, а не сюжет фільму про Апокаліпсис. Тому із засіків пам'яті дістали ідеї, як зігрітися і підігріти їжу в умовах відсутності благ цивілізації. Одним з таких способів стала окопна свічка, а значить на поверхні виявилося питання, як приготувати окопну свічку.

Главред пропонує вивчити, як позбутися від цвілі в квіткових горщиках і вберегти від загибелі рослини "Як перемогти цвіль на квітах: 5 безпечних засобів, які є в кожному будинку".

Окопна свічка: призначення і переваги

Перед тим, як шукати відповідь на питання, як зробити бліндажну свічку, потрібно розібратися, для чого вона використовується. Такі джерела світла давно перевірені українськими захисниками в польових умовах і заслужили довіру. Їх використовують не тільки для освітлення бліндажів та інших споруд, а й для підігріву їжі. Також окопна свічка є хорошим джерелом тепла і здатна обігріти невелике приміщення укриття. Вона буде джерелом світла протягом тривалого періоду часу. При горінні вона не чадить і не димить, що робить її незамінною в польових умовах. Практика показує, як довго горить окопна свічка – в середньому 7 годин. Все залежить від погодних умов і умов, в яких вона горить.

відео дня

Як зробити окопну свічку будинку: інструкція

Саморобні свічки завоювали довіру військових і часто вони самі просять волонтерів виготовити і доставити такі джерела тепла і світла. Тому питання, що потрібно для окопної свічки, вимагає вичерпної відповіді.

Отже, для виготовлення бліндажної свічки знадобляться наступні матеріали:

  • віск або парафін;
  • гофрований картон;
  • чайник;
  • ножі - канцелярський і кухонний;
  • невисокі консервні банки.

Окопна свічка тривалого горіння виготовляється наступним чином:

  1. В першу чергу нарізається картон поперек гофри. Кожна смужка повинна бути на більше 5 см в ширину.
  2. Смужки потрібно скрутити в тугі рулони, які потім вставляються в банки.
  3. Між шарами картону в банку потрібно вставити картонні смужки, які будуть служити гнітами.
  4. Після цього потрібно розтопити парафін або віск в чайнику.
  5. Рідкий парафін поступово заливається в банки з картоном. Найкраще парафін заливати поетапно, так як він густий і повільно проникає в пори і гофру картону. Потрібно дати час, щоб рідина проникла в усі отвори, тільки після цього можна залити залишок, не до самого верху банки. Визначити, скільки воску потрібно для окопної свічки можна на око, а при необхідності підлити ще.

Що можна використовувати замість гніту для свічки? Якщо немає традиційних натуральних ниток для гніту, можна використовувати картонні смужки. При використанні ниток їх потрібно просочити в розтопленому воску, щоб вони не згоріли завчасно. Більш детальну інструкцію, як зробити окопну свічку покаже відео, яких дуже багато в мережі.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти