Як перемогти цвіль на квітах: 5 безпечних засобів, які є в кожному будинку

2 лютого 2023, 11:19
Розповімо про причини появи цвілі в квітковому горщику і про характерні ознаки.
Чим полити квіти щоб не було цвілі
Чим полити квіти щоб не було цвілі / ua.depositphotos.com

Краса і затишок квартири криються в окремих деталях. Однією з них, безперечно, є Кімнатні квіти. Вони радують своєю зеленню і квітами навіть, коли за вікном люті морози. Однак квіти, як і будь-який живий організм, можуть хворіти. Однією з найпоширеніших проблем стає цвіль. Вона поширюється на коріння і листя, що призводить до загибелі. Тому багато власників задаються питанням, чим полити квіти, щоб не було цвілі. Перед тим, як боротися з напастю, потрібно знати про причини її появи.

Главред пропонує дізнатися, яка квітка приверне гроші до будинку "Кімнатна квітка мільйонер: які квіти приносять удачу та гроші".

У квітці з'явилася цвіль: причини

Боротися з проблемою можна тільки після того, як вона виявлена. Знайти цвіль досить просто. Вона починається з напівпрозорої плівки на поверхні грунту в горщику. Біла цвіль на квітах, грунті і горщиках являє собою грибок, який активно поширюється у вологому середовищі. Щоб дізнатися, як боротися з проблемою потрібно знати про причини її появи:

відео дня
  1. Занадто багато вологи є найпоширенішою причиною появи цвілі в квітах. Якщо грунт постійно вологий, то цвіль починає активно розростатися, захоплюючи кореневу систему квітки.
  2. Застій води - це ще одна причина, яка може провокувати розмноження грибкових паразитів. Вона актуальна для рослин, які посаджені в ємності без дренажних отворів на дні.
  3. Неякісний грунт. Причина появи цвілі в горщику може критися в уже зараженому грунті. Така проблема з'являється, якщо грунт для квітів набирати у дворі.
  4. Висока вологість повітря також може зіграти вирішальну роль в появі проблеми. Якщо повітря дуже сирий, то в грунті пошириться цвіль.

Особливу увагу потрібно приділяти рослинам, яким життєво необхідний рясний полив. Так як вони схильні до цієї проблеми більше інших рослин.

Чим небезпечна цвіль в горщику

Плівка або білий наліт на грунті, коренях і самій рослині рано чи пізно призведе до загибелі квітки. Тому важливо виявити її на початковій стадії розвитку. Цвіль на кімнатних квітках призводить до наступних проблем:

  • змінюється мінеральний склад і кислотність грунту, що призводить до порушення харчування рослини;
  • поразка кореневої системи - плівка на грунті або наліт перешкоджають вбирання вологи, її випаровування, циркуляції повітря;
  • цвіль поширюється з квітки на навколишні предмети – підвіконня, укоси інші квіти.

У зв'язку з цим необхідно шукати шляхи, як позбутися від цвілі в квітковому горщику, щоб врятувати рослини і чистоту в квартирі.

Як вбити цвіль в квітковому горщику: народні засоби

Боротися з проблемою можна за допомогою магазинних засобів, а можна використовувати підручні засоби і не чекати, коли відкриється магазин. В процесі ефективного методу, як вбити цвіль в квітковому горщику, потрібно починати з простого і переходити до більш складним.

Пропонуємо кілька простих і ефективних способів, народні засоби від цвілі в квіткових горщиках:

  1. Пересадження. Якщо ворог виявлений на початковій стадії розвитку, то потрібно пересадити квітку в свіжий грунт і новий горщик.
  2. Активоване вугілля може допомогти в боротьбі за здоров'я рослин. Препарат потрібно перетворити в дрібну крихту і змішати з грунтом. Для цього знадобитися жменю таблеток. Через тиждень квітка пересаджують в новий грунт і горщик.
  3. Якщо виявлено цвіль у квітковому горщику, лимонна кислота може допомогти врятувати ситуацію. 1 чайна ложка на кожні 500 мл води допоможуть вбити грибок, але варто бути обережним при поливі вибагливих рослин.
  4. Сода від цвілі в квіткових горщиках – ще один дієвий спосіб позбутися від ворога. Вона є безпечним протигрибковим засобом, перешкоджає розмноженню. Її засипають у верхній шар грунту. Також можна соду розвести в пропорції 3 столових ложки на 10 літрів води і поливати отриманим розчином квіти. У розчин можна додати трохи господарського мила і протерти листя і стовбур.
  5. Перемогти цвіль в квітковому горщику допоможе марганцівка. Її розводять в пропорції 2 грами на 10 літрів води. Розчином можна поливати рослини, а також протирати листя і стовбур, щоб прибрати грибок з надземної частини.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти