Навіть не впізнаєте: 3 найкращі способи, як випрати килим вдома на підлозі

7 серпня 2023, 04:45оновлено 9 серпня 2023, 16:09
60080
Щоб зробити килим таким чистим, яким він був одразу після купівлі, достатньо буде скористатися кількома засобами, які є у кожного вдома.
Стирать ковер
Як випрати килим вдома на підлозі/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Килими – це одна з найбільш забруднених речей вдома, адже він збирає на себе не лише весь пил, а й багато різних забруднень. На поверхні цього виробу можуть залишатися найрізноманітніші плями – від пролитої кави до бруду з черевиків, які хтось забув зняти, перш ніж зайти у кімнату. Тому питання, як правильно прати килим в домашніх умовах, буде актуальним завжди.

Главред спробував розібратися, чим почистити килим в домашніх умовах, щоб він знову засяяв, а від плям не лишилося ні сліду.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Навіщо додавати лід у каву: 3 рецепти, від яких усі будуть в захваті

відео дня

Перше, що потрібно знати – не можна прати килим гарячою водою, адже висока температура води пошкодить клей, який використовується, щоб тримати волокна. Максимально допустима температура – 50 градусів за Цельсієм.

Також під час прання краще не використовувати щітки, які мають жорстку щетину, адже таким чином є ризик пошкодити ворс. Не можна терти килим проти напрямку ворсу.

Перед тим, як прати килим, потрібно спершу пропилососити його.

1. Мило і вода

Найпростіший спосіб, чим почистити килим вдома підручними засобами, це використати звичайну мильну воду. Такий розчин буде дієвим за умови не дуже сильних забруднень.

Потрібно розчинити у тазику з теплою водою невелику кількість рідкого мила або стружки твердого мила. Почистіть килим із використанням щітки з м’яким ворсом. Залишки мильного засобу приберіть з поверхні килима чистою вологою ганчіркою або рушником.

2. Мило, вода і білий оцет

Потрібно розвести у теплій воді невелику кількість мила, а потім додати туди трішки білого оцту. Після цього таким розчином потрібно обробити усі плями, а потім м’яко терти, поки забруднення не зійдуть.

Далі прибрати залишки мильного засобу вологим рушником чи ганчіркою.

3. Сода і вода

Таким способом можна не лише відіпрати забруднення, а й повернути килиму свіжість.

Потрібно взяти соду і рівномірно посипати нею килим. Далі пройтися по його поверхні вологою ганчіркою, втираючи соду у ворс. Залишити на пів години, щоб сода вбирала у себе пил і бруд, а потім пройтися пилососом.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти