Навіть в магазин не потрібно йти: 4 способи повернути кахлю людський вигляд

29 листопада 2022, 21:15
Очистити плитку від нальоту і бруду можна підручними засобами, які є в кожному домі.
Плитка
4 способи повернути кахлю людський вигляд / скріншот YouTube

Керамічна плитка в наші дні досить популярний матеріал, але її зазвичай кладуть в тих місцях, де часто панує підвищена вологість, спостерігаються перепади температур.

Плитка бере на себе потужний удар, але навіть такий стійкий матеріал може покриватися нальотом, який не завжди легко видаляється навіть сучасними миючими засобами.

Лимонна кислота - дешево і надійно

Найпопулярніший і простий спосіб почистити керамічну плитку від жиру, скупчень вапна і нальоту – використовувати лимонний сік. Проблемні місця необхідно ретельно натерти лимоном і залишити на кілька хвилин. Лимонний сік можна видавити, трохи розвести водою і розпорошити отриманий концентрат за допомогою пульверизатора.

відео дня

Через кілька хвилин сік змивають водою. Бонус цього методу-приміщення наповниться приємним і, головне, натуральним ароматом.

Також для цього підійде порошок лимонної кислоти. Пакетик розчиняють в склянці теплої води і використовують отриману рідину для обробки.

Гримуча суміш

Реакція соди і оцту дозволяє розм'якшити відкладення бруду і нальоту. Щоб відмити керамічну плитку, необхідно нанести на проблемні ділянки кашку з соди, трохи змоченою водою. Потім розпилюють розчин столового оцту, найзручніше це робити за допомогою пульверизатора. Нехай компоненти прореагують протягом 3-5 хвилин, потім кашку необхідно змити.

Оцтовий розчин

Оцтова кислота, як і лимонна, здатна руйнувати жирові відкладення, наліт та інші забруднення. Використовувати краще звичайний столовий оцет з концентрацією оцтової кислоти не більше 6%. Якщо в розпорядженні є тільки оцтова есенція концентрацією 80%, то її краще розбавити водою в співвідношенні 1:11.

Наносити оцтовий розчин на плитку краще за допомогою пульверизатора. Якщо на поверхні є серйозні забруднення, краще залишити засіб на 20-30 хвилин, щоб воно розщепило наліт. Поверхня з нанесеним на неї оцтом можна додатково почистити м'якою щіткою нейтрального кольору. Після проведених маніпуляцій залишається тільки промити поверхню теплою водою і витерти її м'якою ганчіркою з мікрофібри.

Нашатирний спирт

Він добре бореться нальотом, брудом і цвіллю. На 4 л води необхідно додати 125 мл спирту. Далі спосіб чищення такий же, як і з оцтом. Нашатирний спирт дуже добре очищає від різних типів забруднень, але використовувати його регулярно не рекомендується – необхідно чергувати таку обробку з більш щадить.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти