Коли День медика 2021: якого числа, традиції та привітання

18 червня 2021, 11:03
Привітання з Днем медичного працівника цього дня приймають всі послідовники Гіппократа: лікарі, медсестри, фельдшери та інші.
День медичного працівника 2021 якого числа, традиції та привітання
День медичного працівника 2021: якого числа, традиції та привітання / Фото Reuters

Свята в червні 2021 дають нам привід подякувати за їхню життєво важливу працю людям такої професії, як працівники медицини. Головний День медика 2021 відзначається завжди в середині літа.

Це професія, перед якою схиляють голови всі інші люди. Всі, хто приносив клятву Гіппократа: лікарі, медсестри, фельдшери та інші – кожен день допомагають рятувати життя, часом – ризикуючи при цьому власним.

Коли День медичного працівника в 2021 році: Україна, Росія, Білорусь

Країни пострадянського простору святкують День медичного працівника в третю неділю червня, тому в 2021 році дата Дня медика 2021 випадала на 20 червня.

Цього ж дня відзначаються такі свята, як День батька 2021 (детальніше читайте в нашому матеріалі Якого числа День батька 2021 і як вітають) і велике церковне свято - Трійця 2021 (детальніше читайте в нашому матеріалі Трійця в 2021 році: яких традицій слід дотримуватися і як відпочивати).

читайте такожДень літнього сонцестояння 2021: коли, прикмети і що робити

День медпрацівника 2021: історія і традиції свята

У наших краях офіційно на загальнодержавному рівні День медика стали святкувати з 1980 року. Тоді Україна ще входила до складу СРСР – але і після звільнення з Союзу наша країна не стала міняти дату.

При цьому День медичного працівника наприкінці першого літнього місяця продовжує святкуватися не тільки в Україні, але і в Росії, Білорусі, Молдові та Вірменії.

Найчастіше до Дня медичного працівника приурочено багато різних конференцій, конкурсів, виставок, презентацій та семінарів. Напередодні проходять присвоєння почесних звань та урочисте вручення різних нагород.

Найкращі привітання з Днем медичного працівника - картинки і листівки

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти