Дешево і сердито: навіщо люди ставлять соду в холодильник

17 жовтня 2022, 20:41оновлено 17 жовтня 2022, 21:19
Дивовижний лайфхак з содою, який дійсно працює.
Сода
Навіщо люди ставлять соду в холодильник / скріншот

Сода відноситься до найпопулярніших домашніх засобів. Вона має безліч властивостей, які успішно використовують сотні господинь.

Деякі люди дійшли до того, що ставлять ємність з содою в холодильник. Справа в тому, більшості випадків неприємний запах в холодильнику виникає через наявність цвілі, грибків і гниючої їжі, а гідрокарбонат натрію (харчова сода) відноситься до амфотерним речовин.

Він вступає в реакцію як з кислотами, так і з лугами, перетворюючи їх в нейтрально пахнуть солі натрію або ж істотно знижуючи їх властивості.

відео дня

Сода допоможе з ймовірністю 50/50

З легкими запахами сода впорається на відмінно, а ось з застарілими запахами складність - ємності з порошком, розставлені на полицях, допоможуть зменшити інтенсивність ароматів, які поширюють, наприклад, зіпсованого молока або сиру.

Але якщо у вашому холодильнику протухла риба, звичайної соди тут може бути недостатньо. В цьому випадку краще промити всі частини холодильника розчином оцту і протерти половиною лимона.

Харчова сода допоможе прибрати неприємні аромати при дотриманні цих Умов:

  • Зберігайте соду в широкому плоскому контейнері без кришки, щоб порошок добре вбирав неприємні запахи.
  • Ставте контейнер якомога ближче до джерела запаху.
  • Міняйте соду не рідше, ніж раз в три місяці. Після закінчення цього терміну порошок, що ввібрав запахи, сам стає джерелом смороду.

Як ще позбавиться від неприємних запахів в холодильнику?

Лимон - універсальний засіб, який володіє знезаражувальними і бактерицидними властивостями. Він ефективно бореться з жиром і залишає приємний аромат. Для цього потрібно сік половини лимона розбавити в літрі води і протерти всі деталі холодильника.

Перекис водню не тільки незамінний засіб кожної аптечки, але і помічник на кухні. Приготувавши розчин перекису – 1 ч.л кошти на літр води - можна надовго забути про проблему сторонніх запахів.

Ще один аптечний засіб, яке вб'є будь-які неприємні запахи за лічені хвилини. Чайну ложку нашатирного спирту необхідно розвести в літрі води і цим розчином ретельно промити стінки холодильника і кожну деталь. Така суміш точно" приведе до тями " прилад.

Якщо ваш вірний помічник вражений грибком і цвіллю, добре з ними впоратися допоможе розчин столового оцту. Його потрібно розвести з водою в пропорції 1:1 і протерти всі складові і "нутрощі" холодильника. Щоб запах вивітрився, потрібно потримати дверцята відкритими кілька хвилин.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти