Дієтолог назвала продукти, що викликають здуття живота і заважають схудненню

1 жовтня 2021, 16:21
Як каже відомий дієтолог Олена Кален, далеко не всі продукти можна вживати без ризику отримати собі здуття живота і перешкодити схудненню.
Боби
Дієтолог назвала продукти, що викликають здуття живота і заважають схудненню / ua.depositphotos.com

Є певний перелік продуктів, які сильно заважають зниженню ваги, а також можуть викликати неприємні відчуття – в першу чергу здуття живота. Про це написала на своїй сторінці в Instagram дієтолог Олена Кален.

На її думку, не варто зловживати бобовими і сочевицею. Вони містять олігосахариди, що провокують метеоризм. Капуста (білокачанна, брюссельська, кольорова), морква, абрикоси, чорнослив — джерело крохмалю і цукру, через які в кишечнику накопичуються гази.

"Замість багатих фруктозою фруктів (наприклад, дині) їжте ківі. У ньому багато актинідину-природного ензиму, що допомагає розщеплювати білки і запобігати здуття", - написала дієтолог

відео дня

Крім того, бажано виключити з раціону підсолоджувачі (аспартам, сукралозу і сорбітол), які погано перетравлюються і не приносять користі організму. Продукти з цільного зерна корисні, але вони містять багато клітковини, яка сприяє утворенню газів.

"Пийте більше води і поступово привчайте організм до клітковини і цільного зерна. Рідина допомагає їжі рухатися по травному тракту і запобігає здуття живота", - підсумувала Кален.

читайте такожЧим небезпечне здуття живота: лікарі дали відповідь

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що шотландські вчені з Абердинського університету з'ясували, що низькокалорійні дієти можуть продовжити життя.

На думку вчених, низькокалорійні програми харчування дозволяють на 18% знизити ризик ранньої смерті у людей з надлишком маси тіла.

Як заявила співавтор даного дослідження Елісон Авенель, найбільш корисні дієти з низьким вмістом жиру, цукру і рафінованих вуглеводів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти