Дієтолог перерахувала небезпечні для тіла приховані джерела цукру

15 грудня 2021, 02:14
Фахівець-дієтолог Світлана Зеленцова особливо зазначила, що під час надмірного споживання цукру всерйоз посилюється процес глікації білків.
цукор
Дієтолог перерахувала небезпечні для тіла приховані джерела цукру / УНІАН

Є певне кількість прихованих джерел цукру, на які людям необхідно звертати увагу при плануванні свого раціону. Про це в коментарі РИА Новости розповіла відомий дієтолог Світлана Зеленцова.

"Підвищене споживання цукру - просто бич нашого часу. Наслідки такої поведінки для здоров'я складно переоцінити. Важливо розуміти, що додані цукру — це ціла група речовин. І всі вони в раціоні небажані", - сказала вона.

Фахівець зазначила, що при надмірному споживанні цукру посилюється процес глікації білків.

відео дня

"Молекули цукрів" налипають " на білкові, тим самим порушуючи структуру і функції останніх. Зокрема, так порушується функція колагену, що призводить до прискореного старіння шкіри. Надлишок цукрів (в першу чергу фруктози) робить негативний вплив на печінку", — попередила Зеленцова.

Дієтолог зазначила, що важливо звертати увагу і на приховані джерела цукру − хліб, промислові соуси, напівфабрикати, йогурти і сир, каші швидкого приготування, мюслі, сухі сніданки, консервовані овочі і фрукти, соки і нектари, прохолодні і алкогольні напої.

"Загальновідомо, що високе споживання цукру пов'язане з підвищеною калорійністю раціону, а значить і з надмірною масою тіла. Постійне надходження великих доз цукру робить клітини нечутливими до нього, розвивається інсулінорезистентність, що тягне за собою діабет 2 типу, підвищує ризики хвороби Альцгеймера, деяких видів раку. У дослідженнях доведено негативний вплив цукру на процес фагоцитозу, а значить і на імунітет", - підсумувала вона.

читайте такожМедик пояснила, до чого призводить тіло повна відмова від цукру

Нагадаємо, раніше китайські вчені довели новий зв'язок діабету і коронавірусу, а американські дослідники знайшли Нова ознака поширеного типу діабету

Кардіолог Олександр Мясников заявив - коли у людини є схильність до діабету або вже спостерігається переддіабетний стан, то допомогти організму може вживання трьох напоїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти