Для чого на тертці кожна сторона: проста відповідь здивує господинь

13 липня 2023, 17:02оновлено 14 липня 2023, 11:54
3144
Буквально на будь-якій кухні і у будь-якої господині знайдеться такий агрегат як тертка. Главред вирішив розповісти, для чого на тертці кожна сторона.
Терка2
На звичайній тертці завжди чотири грані /Instagram.com/testkitchen/angelskitchenwaredesigns/

У стандартних терток зазвичай чотири грані: з великими краплеподібними отворами, з дрібними краплеподібними отворами, з великими довгастими прорізами і з дрібними гострими отворами у вигляді зірочок. У шестигранних ще є сторони з рифленими довгастими прорізами і зі здвоєними прямокутними отворами. Нижче ми детально розповімо, про це агрегаті.

Якщо ви хочете більше дізнатися про кухонне начиння, то рекомендуємо прочитати наш матеріал: "Як наточити тертку для овочів: три найефективніші способи".

Для чого потрібна колючий сторона на тертці

"Колючий" сторона - найзагадковіша і на перший погляд марна. Про неї легко поранитися, а продукти так і норовлять застрягти між зубчиками, тому цю частину терки часто ігнорують. Але гострі зірочки придумали не щоб завдавати кулінарам страждання, а щоб подрібнювати в порошок мускатний горіх. У магазинах пристосування з такими отворами навіть продають під назвою "тертка для мускатного горіха". А для особливих фанатів мускатного горіха навіть робили компактні терки з вбудованим контейнером – щоб фанати могли насолоджуватися ароматом приправи в будь-який час. Але таку сторону терки можна і використовувати інших твердих продуктів, які потрібно обробити – це можуть бути палички кориці, корінь імбиру, сир по типу пармезану, шоколад і сухарі.

відео дня

Яка сторона тертки для капусти

Сторона з великими довгастими прорізами найкраще підійде для шинкування капусти. Вона також знадобиться, щоб швидко нарізати тверді овочі тонкими скибочками – наприклад, для саморобних чіпсів або рататуя. Для цього потрібно поставити кабачок або картопля перпендикулярно тертці і різко провести вниз.

Терка
Сторона з великими довгастими прорізами найкраще підійде для шинкування капусти / Instagram.com/abujakitchenessentials

Для чого потрібна гостра сторона на тертці

Така грань стане в нагоді, якщо господині потрібна більш тонка нарізка. Її потрібно використовувати для варених яєць, шоколаду, часнику і імбиру. На такій стороні зручно натирати шкірку цитрусових для цедри – а ще цибулю, картоплю та інші свіжі овочі для котлет, пельменів та інших страв, які можна зробити з фаршу.

Терка
Зараз досить популярні і шестигранні тертки / Instagram.com/patamore.co.ke

Терка шестигранна - для чого кожна сторона

Крім стандартних і найпопулярніших чотиригранних терток, активно на даний момент випускають і шестигранні терки.

Найчастіше такі тертки бувають двох видів:

  • Хвилястий слайсер, за допомогою якого можна натирати овочі красивими хвилястими шматочками. Підійде для прикраси страв.
  • Подвійні краплеподібні отвори, добре підходять для нарізування овочів тонкою соломкою. Можуть виступати заміною терки для корейської моркви.

Ну і слід пам'ятати, що у таких терток не така широка кожна сторона, як у чотиригранних, зате наявні ще два різновиди ножів.

Інші тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти