Дві ложки врятують навіть дуже чахлу гортензію: як поливати квітку лимонною кислотою

19 серпня 2022, 02:20оновлено 23 вересня 2022, 18:53
Якщо гортензії не хочуть рости, хворіють, жовтіють або зовсім відмовляються цвісти, їм потрібна "швидка допомога". Лимонна кислота врятує квітку.
Гортензія, лимонна кислота
Лимонна кислота для гортензії - це "швидка допомога", якщо рослина чахне / Фото freepik.com, pixabay.com

Гортензія - надзвичайної краси квітка, яка потребує ретельного догляду. Квітникар, який не знає, як правильно доглядати за цією рослиною, навряд чи зможе похвалитися пишними і здоровими шапками з квітів. Причин цьому може бути кілька - неправильний полив і кислотність ґрунту. Слово "гортензія" перекладається з латині як "посудина з водою", тобто рослина вологолюбна. Полив гортензії - дуже важлива процедура, а раз на два тижні квітку рекомендується поливати лимонною кислотою. Як і навіщо поливати гортензію лимонною кислотою, розібрався Главред.

Навіщо поливати гортензію лимонною кислотою

Гортензія здатна нормально розвиватися і формувати великі та пишні суцвіття лише при висадці у слабокислий ґрунт.

Оптимальний показник pH для більшості видів і сортів рослини - 5,3-5,5 (максимально 6,0). В цьому випадку цвітіння гортензії буде максимально насиченим, рясним і тривалим. У нейтральному та лужному ґрунті гортензія погано росте і цвітінням не порадує.

відео дня

Чим можна підкислити ґрунт для гортензії? Найпростіший і дешевий спосіб – використовувати розчин лимонної кислоти. Цей метод дає результат досить швидко і є для куща своєрідною "швидкою допомогою".

Гортензія
Кислотність ґрунту впливає на забарвлення гортензії / Фото pixabay.com

Як розводити лимонну кислоту для поливу

Приготувати підгодівлю з лимонної кислоти дуже просто. Для цього в невеликій кількості теплої води потрібно розчинити дві столові ложки без гірки (30 г) засобу. Потім довести обсяг до 10 літрів.

При поливі гортензії лимонною кислотою використовується 1 відро на 1 кв. м. спочатку рослини зрошують чистою водою, а потім поливають розчином.

Застосовують підгодівлю впродовж усього вегетаційного періоду з інтервалом 15-20 днів.

Як зрозуміти, що гортензію потрібно підгодувати лимонною кислотою

Кислотність ґрунту безпосередньо впливає на забарвлення бутонів. Якщо ґрунт недостатньо кислий, квіти будуть блідо-рожевими. Рожеві й блакитні квіти гортензії говорять про оптимальну кислотність ґрунту.

Дві ложки врятують навіть дуже чахлу гортензію: як поливати квітку лимонною кислотою

Раніше Главред писав, навіщо потрібно пхати цвяхи в землю для кімнатних рослин і як позбутися від мошок у квітах за допомогою звичайних сірників.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти