Експерт пояснила, чи можна зловживати швидкими перекусами

29 жовтня 2021, 03:27оновлено 28 серпня 2023, 17:04
Як каже спеціалістка з харчування, розмір порції теж має значення-дослідження показують, що чим більше їжі на тарілці, тим більше людина з'їдає.
Продукт
Продукти / ua.depositphotos.com

Постійні перекушування на ходу можуть привести до різних захворювань - в першу чергу до проблем з суглобами. Про це в коментарі порталу "Чемпіонат" розповіла Нутриціолог Лідія Квашніна.

Вчені кажуть, що швидка трапеза може привести до набору ваги. Якщо не пережовувати їжу і в буквальному сенсі її заковтувати, мозок просто не встигне зреагувати.

"Ви зрозумієте, що переїли, коли буде вже пізно. Ті, хто їсть поспіхом, з більшою ймовірністю переїдять", ‒ сказав Квашніна.

відео дня

Розмір порції теж має значення - дослідження показують, що чим більше їжі на тарілці, тим більше людина з'їдає. Самі вчені пояснюють це так, коли людина швидко їсть, то не встигає насититися, а потім ‒ переїдає.

За словами Квашиної, якісний прийом повинен тривати не менше 30-40 хвилин. Справа в тому, що процес травлення починається з того моменту, коли їжа надходить в рот. Крім того, в складі слини наявний муцин, який сприяє формуванню і склеювання харчової грудки.

читайте такожСуші на здоров'я: як зробити улюблену їжу корисною і від чого потрібно відмовитися

Нагадаємо, раніше лікар-дієтолог Марина Макіша стверджувала, що часте вживання в їжу шашлику завдає організму непоправної шкоди.

Крім того, шеф-кухар Валентин Михайлов розповів, як розпізнати свіжість шашлику.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти