Експерт пояснила, чи небезпечно пити воду з кулера

9 листопада 2021, 23:36
Експерт-біохімік Марія Кулешова поставила під сумнів твердження - мовляв, вода в бутлях для кулера набагато краще тієї, що тече з-під крана
Кулер
Експерт пояснила, чи небезпечно пити воду з кулера / ua.depositphotos.com

Аж ніяк не всі пзалишайте питну воду у кулерах перед повторним використанням пластикової тари миють її і ретельно дезінфікують. В результаті, всередині бутлі утворюються речовини, небезпечні для здоров'я. Про це в коментарі агентству "Прайм" експерт-біохімік Марія Кулешова.

"Багато споживачів вважають, що вода в бутлях для кулера набагато краще тієї, що тече з-під крана. Однак, згідно з дослідженнями Роскачества, з 20 зразків води, які були піддані аналізу, в шести випадках виявлені порушення. Вони стосуються перевищення норм за вмістом мікроорганізмів, причому, в деяких випадках до трьох разів", - зазначила вона.

Кулешова каже, що потрібно використовувати пристрій, який фільтрує воду від механічних частинок, важких металів і хлору, знезаражує її за допомогою ультрафіолетової лампи, а також збагачує мінералами воду.

відео дня

читайте такожЩо відбувається з організмом, коли ви кидаєте пити на 30 днів: названі факти

Нагадаємо, раніше в мережі назвали 5 найкращих способів запобігти похмілля. Є стратегії, які люди можуть використовувати, поки п'ють спиртні напої. Ті допоможуть їм уникнути похмілля.

Пізніше вчені з Університету Глазго встановили - вживання вина замість пива або будь-яких міцних спиртних напоїв дає корисний ефект для організму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти