Експерт розповів, який дешевий овоч корисніше всього для тіла

20 грудня 2021, 04:22
Цей овоч, каже експерт, не рекомендується дуже часто вживати в їжу людям, які страждають на захворювання шлунково-кишкового тракту і цукровим діабетом.
Буряк
Експерт розповів, який дешевий овоч корисніше всього для тіла / ua.depositphotos.com

Буряк - дуже дешевий овоч і одночасно вельми корисний для здоров'я. Про це заявила відомий Нутриціолог Ксенія Борода в бесіді з агентством "Прайм".

Буряк, яка, за словами дієтолога, зберігає свої корисні властивості в будь-якому вигляді її готування, будь то салат, що містить сирий буряк, або борщ. Борода каже, що в такому овочі містяться бетанін, бетаїн, солі калію і кальцію, йод і клітковина, які позитивно впливають на здоров'я.

"Буряк також покращує стан капілярів, зміцнює стінки судин, знижує артеріальний тиск і нормалізує стілець. Бетаїн, що входить до складу сирого буряка, допомагає боротися з остеопорозом, хворобою Альцгеймера, атеросклерозом, патологіями серця, анемією, мастопатією, тромбофлебітом. Пігмент бетаціанін, який надає буряку характерне темно-червоне забарвлення - це потужний антиоксидант", - заявила експерт.

відео дня

Крім того Борода додала, що буряк не рекомендується часто вживати в їжу людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту і цукровим діабетом.

читайте такожЦі овочі ні в якому разі не можна їсти сирими: дієтолог озвучила список

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, якою дієтою можна вирішити проблеми з підшлунковою залоза.

До того вчені відповіли на питання, чи можна їсти ввечері під час дієти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти