Експерт розвіяла поширений міф про сало

13 листопада 2021, 23:45оновлено 15 листопада 2021, 11:35
Сало корисно, як і будь-який інший тваринний жир, каже дієтолог Анастасія Єгорова. Однак, за її словами, у вживанні сала потрібно дотримуватися помірності.
сало
Експерт розвіяла поширений міф про сало / УНІАН

Людям, що страждають від проблем з серцево-судинною системою, зовсім не обов'язково повністю виключати сало з раціону. Про це заявила в коментарі порталу "РИА Новости"відомий дієтолог Анастасія Єгорова.

"Сало корисно, як і будь-який інший тваринний жир. Сало близьке до рослинних олій за вмістом незамінних жирних кислот: олеїнової, ліноленової — лінолевої, пальмітинової - ці кислоти називають вітаміном F. у салі великий вміст вітамінів А, D, Е і каротину", — заявила вона.

Однак дієтолог попередила - все добре в міру.

відео дня

"Якщо з'їдати невеликий шматочок сала раз-два на тиждень, то організм скаже вам спасибі. Якщо сало їсти замість їжі на сніданок, обід і вечерю — то це про крайнощі і проблеми зі здоров'ям", - сказала Єгорова.

читайте такожГоловний санлікар поставив крапку в конфлікті про шкоду сала для організму

Нагадаємо, раніше відомий лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла Главреду, що сало - корисний продукт, якщо воно було приморожено, але не засолено. Експерт говорила, що варене і копчене сало не вважається корисним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти