Експерт вказала на несподівану небезпеку поїдання апельсинів

21 грудня 2021, 04:41
Апельсини дуже корисні, містять велику кількість мікро - і макроелементів, говорить експерт-нутриціолог Юлія Половинська. Але є їх потрібно акуратно.
1640010069-3813.jpg
Експерт вказала на несподівану небезпеку поїдання апельсинів / ua.depositphotos.com

Користь апельсинів велика і незаперечна, але в певних випадках цей популярний фрукт може негативно позначитися на здоров'ї людини. Про це в коментарі порталу РИА Новости Нутриціолог Юлія Половинська.

"Апельсини дуже корисні, містять велику кількість мікро- і макроелементів. В одному апельсині міститься добова норма вітаміну С.в апельсинах є флавоноїди — речовини, що регулюють ріст організму і надають антиоксидантну дію. Апельсини знижують артеріальний тиск, зменшують ризик виникнення серцево-судинних захворювань, зміцнюють стінки судин, мають жарознижувальну дію, застосовуються при лікуванні виразок і ран, знижують рівень холестерину, допомагають довше зберегти молодість і красу", – говорить вона.

Однак фахівець додала, що апельсини, як і будь-які цитрусові, є сильним алергеном. При вживанні у великих кількостях можуть викликати алергічні реакції і навіть анафілактичний шок. Також при захворюваннях шлунково-кишкового тракту потрібно з обережністю вживати апельсини натщесерце.

відео дня

Апельсин, каже Половинська, має високу кислотність. А це погано може позначитися на зубній емалі. Підвищується ризик її руйнування. І тому краще полоскати рот після вживання апельсина або пити апельсиновий сік через трубочку.

читайте такожФітнес-тренер розповів, неправильне вживання якого фрукта веде до набору ваги

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, якою дієтою можна вирішити проблеми з підшлунковою.

До того вчені відповіли на питання, чи можна їсти ввечері під час дієти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти