Експерти склали топ-3 звичайних звичок, які руйнують здоров'я

16 листопада 2021, 01:40
Експерти кажуть, що, як мінімум, інтенсивне фізичне навантаження не дасть можливість організму функціонувати конкретним і чітким чином.
Чай
Експерти склали топ-3 звичайних звичок, які руйнують здоров'я/ ua.depositphotos.com

Є як мінімум три звички, які можуть зруйнувати здоров'я людини. Про це повідомляє польський портал Wirtualna Polska з посиланням на експертів.

Вони кажуть, що рішення поспати після ситного обіду - погана ідея. Оскільки лежача позиція і сам сон порушують травний процес і ускладнюють переміщення їжі по травній системі. Також післяобідній сон може привести до метеоризму і регулярним запорів.

У статті також рекомендується відмовитися від чаювання після їжі. Всі сорти цього напою ускладнюють засвоєння деяких поживних речовин і мінералів, а у людей зі схильністю до анемії чай може знизити засвоєння заліза на 87%. Крім того, у напою низький рівень pH, що, за словами автора, негативно позначається на процесі перетравлення білків і жирів.

відео дня

Крім того - після їжі варто відмовитися від занять спортом. Експерти кажуть, що інтенсивне фізичне навантаження не дозволить організму функціонувати належним чином. В результаті може з'явитися нетравлення, болі в шлунку, а потім — порушення роботи травної системи.

читайте такожЯкі харчові звички загрожують хворобами серця - відповідь вчених

Нагадаємо, раніше людям з підвищеним артеріальним тиском і слабкими судинами лікарі порадили уникати підйому важких гантель або гир.

Дієтолог проекту Natures Aid Дженні Логан назвала овоч, сік якого потрібно пити натщесерце проти високого тиску.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти