Якщо немає світла та опалення: 10 дієвих порад, як висушити білизну в холодній квартирі

14 січня 2023, 15:01
У холодних умовах сушити білизну досить важко. Але якщо дотримуватися важливих правил, ви зможете дуже швидко висушити одяг навіть без зайвих зусиль.
Стирка, стирать
Щоб швидко висушити білизну у холодній квартирі, потрібно дотримуватися низки порад/ ua.depositphotos.com

Ви нещодавно випрали одяг, а вдома зникли світло та опалення? І тепер вам доводиться ламати голову, як висушити білизну в холодній квартирі? Так, це завдання непросте. Проте, як і будь-яка побутова проблема, воно має своє вирішення.

Давайте розбиратися, як правильно сушити білизну, якщо температурний режим вдома цьому процесу, м’яко кажучи, не сприяє.

Як сушити одяг взимку у квартирі

Коли на вулиці холодно і волого, у приміщенні також може підвищуватися вологість. А це у свою чергу заважає одягу сохнути, адже краплі води гірше випаровуються з тканини. Якщо ж почепити багато одягу в кімнаті, це може призвести до утворення конденсату.

відео дня

Раніше ми розповідали, чому не можна сушити одяг на батареї. Це у першу чергу може призвести до підвищення вологості у квартирі, а як наслідок може з’явитися запах сирості, і навіть є ризик появи цвілі у деяких місцях.

Є низка правил, як правильно сушити одяг у холодній квартирі:

  • Не сушити одяг у ванній – там може з’явитися цвіль через сильне підвищення вологи від випаровування води з речей;
  • Не варто сушити випраний одяг у спальні чи кімнатах, де домочадці проводять багато часу, адже в цьому приміщенні стане важко дихати від вологи;
  • Відкрийте на якийсь час вікно і добре провітріть кімнату, де сушиться одяг – на вулицю витягнеться зайва волога й одяг сушитиметься швидше. Але самим краще не залишатися у кімнаті, щоб не застудитися;
  • Можна сушити одяг на балконі, але тоді на цей процес знадобиться набагато більше часу;
  • Кухня – погане місце для сушіння одягу, адже там речі можуть увібрати у себе усі запахи.

Також варто пам’ятати: якщо ваш одяг встиг випратися до відключення світла і опалення й ви вирішили не діставати його з барабана, а почепити потім – це погана ідея. Чим довше випраний одяг перебуватиме у барабані пральної машинки, тим більший ризик, що речі потім матимуть неприємний запах. Тому краще так не ризикувати.

Як швидко висушити білизну у холодній квартирі

1. Якщо ви перете у пральній машині і речі не бояться інтенсивного віджиму, увімкніть сильніший режим віджиму. Але будьте обережні з делікатними речами – перевірте на етикетці, які є вимоги до їхнього прання і які навантаження річ може витримати.

2. Якщо вам потрібно, щоб речі після прання висохли швидше, не закидайте в барабан дуже багато одягу. Адже тоді машинка не зможе його віджати як слід, і він буде більш вологим. У результаті і для сушіння знадобиться набагато більше часу.

3. Якщо вам потрібен спосіб, як швидко висушити одяг на вулиці, скористайтеся такою хитринкою: додайте перед пранням у відсік для миючого засобу трохи солі.

4. Одяг, який замерз на вулиці під час сушіння, ні в якому разі не можна ламати. Так ви пошкодите тканину. Варто скласти речі у тазик і зачекати, поки лід розтане.

5. Перед сушінням струшуйте одяг, щоб позбутися зайвої вологи і розпрямити його.

6. Якщо ви сушите одяг на сушарці, не розвішуйте його товстими шарами – так вам доведеться не тільки довго чекати, поки він висохне, а й терпіти потім неприємний затхлий запах від речей. Одяг потрібно розвішувати по одному, а якщо є місце – то на відстані один від одного.

7. Розташуйте великі речі по краях сушарки, а малі – посередині.

8. Двічі на день варто перевернути одяг.

9. Речі, які можуть втратити свою форму – футболки, рубашки тощо – краще сушити на плечиках.

10. Позбутися зайвої вологи речей можна за допомогою махрового рушника. Розкладіть річ на рушнику, а потім згорніть усе разом "рулетиком" і відтисніть. Рушник забере на себе зайву воду з вологої речі.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти