Про хімчистку та дорогі засоби можна забути: 3 дешеві способи вивести плями

6 грудня 2022, 16:26
Від деяких плям можна позбутися і народними засобами, які будуть коштувати копійки.
Прання, пральна машина, плями, пляма
Прання, пральна машина, плями, пляма / ua.depositphotos.com

Іноді звичайна пральна машина не може впоратися з деякими плямами. Тоді потрібно звертатися в хімчистку, яка обходиться не дешево.

Від деяких плям можна позбутися і народними засобами, які будуть коштувати копійки.

Бензин для видалення жирних плям

За допомогою бензину можна з легкістю позбавиться від жиру, масла. Досить змочити вату в бензині і протерти забруднене місце. Пізніше пляма повинна частково або повністю пройти. Намагайтеся не виливати бензин на тканину, тому що це може пошкодити матеріал. Неприємний запах від цієї речовини досить складно вивести, але кілька прань і все пройде.

відео дня

Видаляємо плями праскою

Свіжа пляма від жиру або масла можна вивести, погладжуючи матеріал праскою при температурі приблизно 100 градусів через кілька шарів промокальним паперу, яку потрібно покласти зовні і всередині одягу. Якщо забруднення не встигло повноцінно засохнути, ви легко зможете його вивести, не використовуючи засоби для очищення.

Нашатир

Дешеве і досить дієвий засіб проти плям. Додайте 1 ложку цієї речовини в 1/2 склянки води, і ретельно перемішайте склад. Потім змочіть ватний диск у воді, і починайте протирати слід до тих пір, поки тканина не очиститься від плями.

Врах*йте, що виливати аміак прямо на річ не можна, оскільки матеріал може зіпсуватися. До того ж, вивести різкий неприємний запах з одягу буде дуже складно.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти