Цим видом спорту можна і потрібно займатися щодня: знижує стрес та сприяє схудненню

30 листопада 2021, 03:43
Якщо жими штанги і гантелей, – не твоє, це не означає, що потрібно відмовитися від фізичної активності. Може бути, тобі просто потрібно зайнятися плаванням.
Плавання
Вчені закликають регулярно займатися плаванням / depositphotos

Вписати спорт в щільний графік – завдання непросте, але здійсненне та дуже важливе. Всього 12 хвилин фізичної активності в день, і ви будете жити довше – принаймні, так кажуть вчені з США. Серед усіх видів вони виділяють плавання.

Плавання змушує працювати серце та легені. Ця вправа тренує серце більш ефективно використовувати кисень.А ще воно опрацьовує руки, ноги й інші проміжні групи м'язів, зміцнюючи їх та роблячи гнучкішими, говориться в матеріалі GQ

Слід додати, що плавання – спорт, який передбачає мінімальний ризик травм, розслабляє та допомагає розвинути хорошу техніку дихання. А найцінніше в ньому те, що ним можна займатися протягом усього життя, не відмовляючись від нього у старості.

відео дня

Яка користь від плавання

Плавання змушує працювати серце, легені та зміцнює м'язи в організмі, роблячи їх сильнішими. Крім того, це ідеальний вид спорту для схуднення, поліпшення фізичного стану і витривалості без пошкодження суглобів і кісток.

Чим більше ти плаваєш, тим більше сили і гнучкості у тебе з'являється. У тебе теж буде менше болю в суглобах і бажаний рельєф. На думку вчених з Гарварду, плавання також може допомогти знизити кров'яний тиск, поліпшити рівновагу і зменшити біль в суглобах, викликану артритом.

До того ж це плавання приносить користь ще й психічному здоров'ю. Все через те, що повторювані рухи викликають викид ендорфінів.

Плавання
Плавання допомагає підтримувати тіло у відмінній формі / depositphotos

Це хороший спорт для людей з астмою

По-перше, в басейні підвищена вологість. Вологим повітрям простіше дихати тим, у кого таке захворювання. Регулярне відвідування басейну допомагає боротися з нападами астми, а тим, хто з такою проблемою не страждає, плавання допоможе збільшити обсяг легенів і навчитися правильно дихати.

читайте такожВчені розповіли, як пов'язано плавання і робота мозку з пам'яттю

Раніше зірковий тренер Андрій Хомицький показав коротке тренування, завдяки якому навіть самі ледачі зможуть отримати бажані кубики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти