"Це головний ворог організму": стоматолог назвав несподівану причину псування та випадіння зубів

16 листопада 2021, 01:55
Експерт пояснив одну з причин випадання зубів.

стоматолог
Стоматолог назвав небезпечний фактор / УНІАН

Стрес може негативно впливати на стан кісткової тканини, а саме на зуби. Вони можуть псуватися і навіть випадати, розповів лікар-стоматолог Ілля Антонов.

"Стрес - це головний ворог нашого організму. Він впливає на роботу органів окремо, а також на загальне психологічне здоров'я і на організм в цілому. Зокрема, він призводить до порушення роботи органів, які відповідають за вироблення гормонів. В результаті порушується нормальний обмін речовин в організмі, починається активне виведення мікроелементів, наприклад вкрай корисного кальцію", - розповів медик в коментарі "Аргументи і факти".

відео дня

читайте такожПродукти, через які швидше за все темніють зуби-пояснення дієтологаУ момент стресу організм прискорює внутрішні хімічні реакції та для їх забезпечення кальцій з кісток йде. Після цього кістка стає тонкою, стоматологи це відразу бачать.

"Коли ми звертаємо увагу на оголення коренів зубів, ми повинні розуміти, що товщина ясен незмінна, а причина оголення коренів - це спад кісткової тканини", - уточнив медик.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти