Цей трюк підкорив сотні господинь: як приготувати фантастичну молоду картоплю

19 червня 2023, 16:12оновлено 20 червня 2023, 15:39
Є один спосіб приготування молодої картоплі, про який мало хто здогадується. Пропонуємо вам дізнатися, як приготувати молоду картоплю в духовці.
молода картопля
Як найкраще приготувати молоду картоплю? / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube

Молода картопля – це одна з найсмачніших овочевих культур, яка з'являється на столі влітку. Неповторний смак та багатий аромат молодої картоплі робить її ідеальним доповненням до різноманітних страв. Мабуть, кожна господиня вміє готувати варену молоду картоплю з часником, укропом, шкварками, сметаною чи маслом. Проте є ще один спосіб приготування молодої картоплі, про який мало хто здогадується. Пропонуємо вам дізнатися, як приготувати молоду картоплю в духовці. Зауважимо, що раніше Главред розповідав, як швидко зробити малосольні огірки та порадувати фантастичною закускою рідних та друзів.

Як найкраще приготувати молоду картоплю: покрокова інструкція

Молода картопля з часником – бомбічна страва, яка всіх заворожує. Тому сьогодні молоду картоплю в духовці будемо готувати з молодим часником. Саме молодий часник надасть страві неповторного аромату. Тож для початку тонко нарізаємо молодий часник.

Далі беремо попередньо очищену молоду картоплю та проколюємо кожну картоплину за допомогою виделки. Зауважимо, що для цієї страви бажано, аби картопля була невеликого розміру.

Після того як в усіх картоплинах зробили отвори, відправляємо до картоплі молодий часник. Також додаємо за смаком сіль, перець та паприку. Окрім того, не завадить додати до картоплі трохи сушеного базиліку.

Далі беремо будь-який кефір та додаємо до картоплі. Знадобиться приблизно 100 мл кефіру. Після цього гарно перемішуємо картоплю та відправляємо її у форму для запікання. Залишаємо поки картоплю у формі, аби вона замаринувалася.

Усім відомо, що саму картоплю ніхто не захоче їсти, має бути м'ясна страва до молодої картоплі. Тому пропонуємо вам замаринувати ще й курячі крильця, які можна запекти разом з молодою картоплею.

Беремо курячі крильця та посипаємо їх сушеним часником та солодкою паприкою. Також додаємо до крилець трохи гірчиці та кетчупу. Не забуваємо посолити курячі крильця. Після цього гарненько перемішуємо крильця в маринаді.

Далі кладемо крильця прямо на молоду картоплю та відправляємо форму в духовку. Випікаємо картоплю з крильцями при температурі 200 градусів приблизно 30-40 хвилин.

Ви будете здивовані, якою смачною виходить печена молода картопля з часником та крильцями. Таку страву зметуть зі столу за лічені хвилини!

Дивіться рецепт пряної молодої картоплі із зеленню та маслом:

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти