Фізичні навантаження чи правильне харчування: на чому зробити акцент під час схуднення

24 жовтня 2021, 16:05
Дієти або спорт – що важливіше для схуднення та підтримки гарної фігури? Здається, лікарі, нарешті, визначилися.
Вправа
Спорт або дієта / фото Pixabay

Багато лікарів та експертів пропагують активний спосіб життя та фізичні навантаження. У комплексі з правильним харчуванням або ж відповідною дієтою вони принесуть чудові результати для вашої фігури.

Але що ж в цьому тандемі важливіше: спорт чи дієта? Здається, ми нарешті дізнаємося остаточну відповідь. Нове дослідження, опубліковане в iScience, доводить, що люди, які тільки змінюють свій раціон, в результаті втрачають більше зайвої ваги, ніж ті, хто наполегливо займається, але не змінює дієту.

Спорт або дієта

У дослідженні наводиться приклад, як деякі дієти, призначені для схуднення, можуть негативно вплинути на організм. А саме, вони в перспективі можуть призвести до збільшення ваги. До того ж вчені дослідили, що люди, які страждають через ожиріння, можуть отримати значно кращі результати завдяки спорту, на відміну від тих, хто дотримується дієти.

відео дня

Причина в тому, що після досягнення своєї цілі у вазі, люди припиняли харчуватись так, як того вимагала дієта, і поступово набирали кілограми.

Дієта
Дієта принесе недовгострокові результати / Фото Womenlikes

За словами експерта Джея Ковіна, вправи важливі, коли справа стосується ожиріння та хвороб, через їх вплив на чутливість до інсуліну. Це здатність вашого організму витягати глюкозу з крові, щоб вона могла бути використана для отримання енергії та палива. Було виявлено, що ожиріння активує вроджену імунну систему, яка стимулює запалення та резистентність до інсуліну.

Порушення вмісту інсуліну може стати причиною симптомів переддіабету та призвести до діабету 2 типу. У таких ситуаціях неабияк рятують фізичні навантаження, які покращують чутливість. Звичайні вправи для м'язів збільшують засвоєння глюкози в 50 разів, а ця здатність може зберігатися протягом 24 годин після тренування.

Вправи не тільки впливають на інсулін

Вправа, фітнес,
Спорт корисний не тільки для фігури / Фото Pixabay

Активний спосіб життя та ранкова зарядка будуть корисним не лише для регуляції рівня інсуліну в крові. Вони допоможуть вам почуватись здоровішими та боротись із багатьма захворюваннями чи попередити їх. Це відбувається через збільшення серцебиття, що змушує м'язи тіла використовувати більше глюкози. З часом це впливає на зниження рівня цукру в крові та може захисти від серцевих захворювань. До того ж ви зможете контролювати свою вагу, знизити рівень статевих гормонів, зміцнити імунну систему та вберегти себе від деяких видів раку.

Згідно з дослідженням, люди, які регулярно займались спортом, мали на 22% нижчий ризик смертності та на 24% нижчий ризик серцево-судинних захворювань.

читайте такожІдеальне осіннє тренування на вулиці: зірковий тренер показав на відео 7 крутих вправ

Раніше дипломована та сертифікована дієтологиня Лорен Харріс-Пінкус розповіла про те, які харчові продукти здатні поліпшити мозкову діяльність людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти